Quantcast
Channel: Noticies
Viewing all 1985 articles
Browse latest View live

El TecnoCampus i l’Escola Pia Santa Anna firmen un conveni per col·laborar en programes d’innovació educativa

$
0
0

La presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, i el director de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, Antoni Aguilar, han signat un conveni per col·laborar en activitats que fomentin les relacions en el món de l’educació, sobretot les vinculades al territori d’actuació d’ambdues institucions. Aquest conveni suposa, sobretot, un pas endavant cap a la cooperació en programes d’innovació educativa.

A la signatura del conveni, que va tenir lloc ahir dijous 6 d’abril, també hi van assistir Jaume Teodoro, com a director general del TecnoCampus; Luz Fernández, com a directora del Departament de Comunicació i Serveis Campus del TecnoCampus, i diversos membres en representació de l’Escola Pia Santa Anna. L’acord contempla, entre d’altres aspectes, l’organització d’activitats conjuntes relacionades amb l’emprenedoria, el foment de la tecnologia, la salut i l’esport adreçades a estudiants de batxillerat i cicles formatius. També inclou oferir als estudiants d’ambdós centres educatius la possibilitat de fer pràctiques tant al TecnoCampus com a l’Escola Pia Santa Anna. 

Dolors Guillén va remarcar que aquest acord suposa reafirmar “un conjunt de col·laboracions que ja fa temps que es duen a terme entre les dues entitats” i alhora, fer un seguiment de les activitats per assegurar-ne la continuïtat. El director de l’Escola Pia Santa Anna, per la seva banda, va destacar que aquest conveni s’emmarca dins de l’aposta que fa el centre per la innovació educativa dins del “Projecte per a la Interdisciplinarietat a l’Aula”. Cada una de les entitats designarà un interlocutor amb l’objectiu de definir les línies d’acció conjuntes i fer el seguiment del conveni. Ambdues entitats van coincidir a remarcar aquest acord com la via més adequada per aconseguir els interessos comuns en l’àmbit de la innovació educativa.
 


El TecnoCampus, present a la 62a edició de la Nit de l’Esport de Mataró

$
0
0

El Teatre Monumental va acollir el passat dilluns 3 d’abril la 62a edició de la Nit de l’Esport, cita per excel·lència de l’esport mataroní. Noemí Serra, coordinadora del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, hi va assistir en representació de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, que col·labora amb l'Ajuntament de Mataró en diverses programes i activitats relacionats amb el món de l'esport.

La Nit de l’Esport és un acte que se celebra anualment per reconèixer esportistes, equips, clubs, directives, entrenadors i persones vinculades a l'esport de la ciutat de Mataró que han tingut una actuació rellevant durant l'any anterior a la celebració. En aquest sentit, el tenista Albert Ramos va ser guardonat com a millor esportista mataroní de l’any 2016.

 

El TecnoCampus atorga tretze beques d'estudi a esportistes d'alt nivell

$
0
0

El TecnoCampus ha fet avui l'acte de lliurament de les beques a esportistes d'alt nivell, creades amb l'objectiu d'afavorir que aquests joves es formin mentre es dediquen a la pràctica de la seva especialitat. La presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillén, ha ressaltat l'esforç que fan aquests joves per compaginar estudis i feina. I el vicepresident de Junts per l'Esport, Marc Coll, ha ressaltat que la col·laboració entre aquesta associació de clubs esportius de la ciutat i el TecnoCampus, està resultant molt fructífera, amb iniciatives com aquestes beques o l'abonament que permet als estudiants del TecnoCampus accedir en determinats horaris, i per un preu molt reduït, a les instal·lacions esportives. Pol Barbena, un dels estudiants becats, considera que aquest tipus d'ajuts són essencials per fomentar la formació entre els esportistes d'alt rendiment: "Sense aquest tipus de beques no podria dedicar-me al cent per cent a aquestes dues cares que són tant importants per a mi, la formació i l'esport".

Els estudiants becats aquest curs són: Cristian Villarín (Futsal Mataró), Martí Zamora (Hockey Iluro), Sergio Torres (Hockey Iluro), Mercè Barris (Centre Atlètic Laietània), Pol Barbena (Centre Natació Mataró), Oriol Antequera (Hockey Mataró), Yordi Jason Ramos (Centre Natació Mataró), Ona Castellví (Hockey Mataró), Irene Betriu (Centre Atlètic Laietània), Carla-Maria Chaves (Centre Natació Mataró), Víctor Fernandez (Centre Natació Mataró), Anton Borrell Pagès (Hockey Mataró) i Albert Merino Zamora (Centre Natació Mataró).

Marteen Sports World, al programa "Temps de neu" de TV3

$
0
0

Marteen Sports World, va protagonitzar una de les darreres edicions del programa de TV3 "Temps de neu".

L’empresa, instal·lada a la Incubadora del Parc, se centra en el desenvolupament d’una gamma de ceres cent per cent ecològiques pensades per practicar esport sense danyar el medi. De moment, sota la marca Nzero, s’especialitzen en ceres per l’esquí, les quals van estar guardonades com al “Millor producte mundial ecològic” a la Fira ISPO de Munich.

Guillem Capellades, fundador de l’empresa, explica els seus inicis i mostra els diferents tipus de cera durant el programa.

Consulta el programa aquí.

Esmorzar Tecnocampus amb Attack IQ el 26 d'abril

$
0
0

El proper 26 d’Abril, Attack IQ, una de les empreses instal·lades al Parc serà la protagonista de l’Esmorzar Tecnocampusd’aquest mes sota el títol: “Canviant el paradigma en el sector de la seguretat informàtica".

Durant la sessió, Albert López, director tècnic d'I+D d'AttackIQ, compartirà la seva trajectòria professional en el sector de la seguretat informàtica, des dels seus inicis, explicant la seva experiència treballant a una startup a California, aixecant finançament de $9M i les seves conseqüències.

Els esmorzars TecnoCampus són esdeveniments bimensuals que es celebren al Parc TecnoCampus, on una de les empreses allotjades pren el paper d’amfitriona i comparteix les seves experiències empresarials amb la comunitat

Data: 26 D’abril de 2017

Lloc:Fundació Tecnocampus - Sales Burriac i Laia l'Arquera

Consulta més informació i inscripcions aquí

El TecnoCampus signa un conveni per fomentar la recerca científica sobre la malaltia de Parkinson

$
0
0

Dolors Guillén, presidenta del TecnoCampus, i Salvador Riera, coautor del llibre Un Pont de Versos. Un Puente de Versos. A Bridge of Verses. Een Brug van Verzen i en representació dels altres tres autors, han signat un conveni per a l’esponsorització, per part dels autors del llibre, de la recerca en projectes d’investigació sobre la malaltia de Parkinson des del TecoCampus.

A la signatura del conveni, que va tenir lloc el passat dijous 6 d’abril, també hi van assistir Marcos Faúndez, director de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, i Rosa Tirado, coautora del llibre. Els autors aportaran el deu per cent de l’import que els pertoqui percebre en concepte de drets d’autor del poemari Un Pont de Versos. Un Puente de Versos. A Bridge of Verses. Een Brug van Verzen a la recerca científica en aquest camp des del TecnoCampus. El TecnoCampus, com a mostra d'agraïment, es compromet a realitzar diferents accions vinculades, sobretot, a la comunicació i la promoció del poemari.

Ambdues parts van coincidir a assenyalar la importància d’aquest acord com una via per avançar en la recerca sobre el Parkinson, una malaltia del sistema nerviós central que afecta les estructures que s’encarreguen del moviment, l’equilibri, el manteniment del to muscular i la postura. El poemari dibuixa un pont virtual entre dos poetes afectats per la malaltia de Parkinson, la flamenca Marieke Maerevoet i el català Salvador Riera. Ella no entén el català i ell no entén el neerlandès, però amb l’ajuda de la Rosa Tirado i de la Laia Fàbregas escriuen un poemari en quatre llengües.
 

S'estrena "Polifonia Basca", un documental amb participació d'estudiants i professors d'audiovisuals

$
0
0

El programa Sense Ficció de TV3 emetrà demà dimarts 11 d’abril el documental Polifonia Basca, que radiografia el País Basc cinc anys després del final d’ETA. Es tracta d’un documental que compta amb la col·laboració de l'Escola Superior Politècnica del TecnoCampus. Ariadna Vázquez, coordinadora del Postgrau en Guió i Direcció d’Actors, és una de les autores del guió, i Eloi Aymerich, professor del Grau en Mitjans Audiovisuals, és el responsable de la realització del documental. També hi han participat Pol Alfageme i David Casals, graduats en audiovisuals pel TecnoCampus, que s’han encarregat del so en directe i de la postproducció de so, i l’estudiant Aleix Font, que hi ha col·laborat com a ajudant tècnic.

El periodista Antoni Batista, el principal especialista en temàtica basca a Catalunya, és el protagonista de Polifonia Basca, documental que reflexiona sobre la situació de present del País Basc. Batista ho fa de la mà de les persones que, durant els seus anys de corresponsal, van esdevenir fonts periodístiques i que posteriorment han traspassat aquest llindar per esdevenir amics seus. El documental pretén, doncs, a partir de la “polifonia de fonts” que Batista ha usat com a bandera periodística per parlar del conflicte de la forma més afinada possible, reflexionar sobre com ha canviat el País Basc i cap a on es dirigeix després de la superació de l’etapa violenta, en termes de convivència i reconciliació.

Així, entre els entrevistats hi figuren el lehendakari Juan José Ibarretxe, el fundador d’ETA Iulen de Madariaga, el líder de Sortu Arnaldo Otegi o l’ex vicelehendakari Ramón Jáuregui així com els periodistes Martxelo Otamendi i Bingen Zupiria, ara conseller de Cultura i Política Lingüística del govern basc. Les converses inclouen personatges com el filòleg Ramon Etxezarreta, l’escriptor Kirmen Uribe, el mestre Sainz Alfaro, director de l’Orfeó Donostiarra o el bisbe Juan Maria Uriarte, mediador en les converses de pau 1999 a Zurich. El documental es clou amb una conversa entre Batista i Rosa Lluch, filla de l’exministre socialista assassinat per ETA el 2000.

Prestrena, dilluns 10 d’abril
El documental ha estat produït per la productora mataronina Clack, que avui dilluns 10 de d’abril a les 20h celebra la prestrena del documental als Cinemes Méliès de Barcelona, que comptarà amb la presència de l’equip de producció, encapçalat per Antoni Batista, i de l’altra protagonista catalana, Rosa Lluch.

A Polifonia Basca, Batista analitza la situació actual al País Basc en tant que periodista català, des de la distància crítica que li dóna el fet de tenir un punt de vista ni basc ni espanyol. Una visió que enllaça amb la proposta de la productora Clack, que veia necessari analitzar com la societat basca ha anat cicatritzant les ferides provocades per cinquanta anys de violència armada. “Volíem copsar com la societat basca està digerint el final d’ETA. Està sent, la voluntat de girar full, més gran del que s’albirava?”, es pregunten Joan Salicrú i Ariadna Vázquez, codirectors de la peça. L’audiovisual indaga també sobre com s’està construint “el relat de la pau” al País Basc: “És un relat compartit en una societat que encara avui està dividida i que ha patit tant de dolor o, pel contrari, un relat que serveix per seguir alimentant les dues parts del conflicte?”.
 

Tretze esportistes d'alt nivell reben una beca per estudiar a la universitat

$
0
0

El TecnoCampus ha fet avui l'acte de lliurament de les beques a esportistes d'alt nivell, creades amb l'objectiu d'afavorir que aquests joves es formin mentre es dediquen a la pràctica de la seva especialitat. La presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillén, ha ressaltat l'esforç que fan aquests joves per compaginar estudis i feina. I el vicepresident de Junts per l'Esport, Marc Coll, ha ressaltat que la col·laboració entre aquesta associació de clubs esportius de la ciutat i el TecnoCampus, està resultant molt fructífera, amb iniciatives com aquestes beques o l'abonament que permet als estudiants del TecnoCampus accedir en determinats horaris, i per un preu molt reduït, a les instal·lacions esportives. Pol Barbena, un dels estudiants becats, considera que aquest tipus d'ajuts són essencials per fomentar la formació entre els esportistes d'alt rendiment: "Sense aquest tipus de beques no podria dedicar-me al cent per cent a aquestes dues cares que són tant importants per a mi, la formació i l'esport".

Els estudiants becats aquest curs són: Cristian Villarín (Futsal Mataró), Martí Zamora (Hockey Iluro), Sergio Torres (Hockey Iluro), Mercè Barris (Centre Atlètic Laietània), Pol Barbena (Centre Natació Mataró), Oriol Antequera (Hockey Mataró), Yordi Jason Ramos (Centre Natació Mataró), Ona Castellví (Hockey Mataró), Irene Betriu (Centre Atlètic Laietània), Carla-Maria Chaves (Centre Natació Mataró), Víctor Fernandez (Centre Natació Mataró), Anton Borrell Pagès (Hockey Mataró) i Albert Merino Zamora (Centre Natació Mataró).


La venda d'un poemari finançarà la recerca científica sobre la malaltia de Parkinson

$
0
0

Dolors Guillén, presidenta del TecnoCampus, i Salvador Riera, coautor del llibre Un Pont de Versos. Un Puente de Versos. A Bridge of Verses. Een Brug van Verzen i en representació dels altres tres autors, han signat un conveni per a l’esponsorització, per part dels autors del llibre, de la recerca en projectes d’investigació sobre la malaltia de Parkinson des del TecoCampus.

A la signatura del conveni, que va tenir lloc el passat dijous 6 d’abril, també hi van assistir Marcos Faúndez, director de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, i Rosa Tirado, coautora del llibre. Els autors aportaran el deu per cent de l’import que els pertoqui percebre en concepte de drets d’autor del poemari Un Pont de Versos. Un Puente de Versos. A Bridge of Verses. Een Brug van Verzen a la recerca científica en aquest camp des del TecnoCampus. El TecnoCampus, com a mostra d'agraïment, es compromet a realitzar diferents accions vinculades, sobretot, a la comunicació i la promoció del poemari.

Ambdues parts van coincidir a assenyalar la importància d’aquest acord com una via per avançar en la recerca sobre el Parkinson, una malaltia del sistema nerviós central que afecta les estructures que s’encarreguen del moviment, l’equilibri, el manteniment del to muscular i la postura. El poemari dibuixa un pont virtual entre dos poetes afectats per la malaltia de Parkinson, la flamenca Marieke Maerevoet i el català Salvador Riera. Ella no entén el català i ell no entén el neerlandès, però amb l’ajuda de la Rosa Tirado i de la Laia Fàbregas escriuen un poemari en quatre llengües.
 

El sector dels grans iots demana professionals formats en l’àmbit de la logística

$
0
0

El TecnoCampus ha acollit aquest matí la jornada “La logística dels grans iots i l’impacte en l’economia”, organitzada per el Grau en Logística i Negocis Marítims del TecnoCampus. Una vuitantena d’estudiants i professionals del sector nàutic han assistit a aquesta jornada que enguany arribava a la cinquena edició.

Montserrat Vilalta, directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, i Jesús E. Martínez, coordinador del grau, han donat la benvinguda als assistents i han coincidit a assenyalar la importància d’impulsar activitats que connectin l’àmbit universitari amb el món laboral. Professionals del sectors de la nàutica i els grans iots han debatut en una taula rodona sobre els diferents actors involucrats en el mercat dels grans iots. En concret, hi han participat Patricia Bullock, fundadora de Network Marine Consultants; Belén Marín, fundadora d’Evolution; Xiqui Mas, president de Varador 2000 i Barcelona-Mataró Marina; i Joan Bellavista, president del Port de Mataró. Tots els professionals han mencionat la logística com un dels àmbits clau en el món dels grans iots. “És necessiten professionals amb una ment molt àgil i amb molta capacitat d'improvisació", ha comentat Belén Marín.

Al llarg de la jornada també s’ha parlat sobre la necessitat de renovar l’actual normativa fiscal i legislativa espanyola relativa al sector nàutic. En aquest sentit, Patricia Bullock ha destacat que és fonamental impulsar un canvi de normativa per aprofitar el gran potencial que té el sector dels grans iots en el mercat espanyol. De fet, el factor multiplicador del sector dels grans iots pel que fa a la creació de llocs de treball és força notable, ja que per cada lloc de treball directe que es crea, es generen set nous llocs de feina.

El ponent encarregat de la conferència inaugural ha estat Toni Tió, president del Barcelona Clúster Nàutic, que ha afirmat que l’objectiu com a clúster és “crear un entorn perquè les empreses del sector nàutic siguin més competitives en el mercat” i actuar com a impulsor del canvi. En les diferents intervencions, els professionals han recordat als estudiants que tenir un bon nivell d’anglès és imprescindible per treballar en aquest sector.

Vols fer pràctiques al Punt d'Informació a l'Estudiant del TecnoCampus?

$
0
0

El Punt d’Informació a l’Estudiant (PIE) convoca dues beques de col·laboració per fer pràctiques en aquest servei durant els mesos de maig, juny, juliol i setembre del 2017.

La retribució de les pràctiques és de 360 euros mensuals i es contempla realitzar un total de 20 hores setmanals. Es convoca una beca en horari de matí, de 9:30h a 13:30h, i una en horari de tarda, de 15h a 19h.

Si hi estàs interessat, pots presentar la teva sol·licitud aquí.

Un treball de recerca sobre construcció de drons guanya la Install Party 2017

$
0
0

El TecnoCampus va acollir ahir divendres 21 d’abril la tercera edició de la Install Party, una festa al voltant de la tecnologia que organitza el moviment d’Xnergic del TecnoCampus per a estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius.

Prop de 200 participants van assistir a una jornada on s’hi presentaven 21 treballs de recerca i vuit projectes de tres escoles. Al llarg de la tarda, els joves van tenir la oportunitat de participar en els diferents tallers que s’han preparat sobre realitat virtuala, robòtica, així com sobre la tècnica de “motion capture” per gravar en moviment i el mètode del “stop motion” per explicar històries animades.

A part dels tallers, els alumnes també van poder assistir a xerrades sobre videojocs, de la mà del professor Albert Abelló; i sobre enèrgica, a càrrec d’Alex Sicart i Elsa Rodríguez, cofundadors de Sharge. Els dos joves emprenedors, que van fer una estada a Silicon Valley, van coincidir a assenyalar la diferència de mentalitat que hi ha a Estats Units en l’àmbit de l’emprenedoria i la inversió. “Allà no confien en els projectes sinó que inverteixen en les persones perquè creuen en elles”, va afirmar Sicart. També van participar a la Install Party tres empreses ubicades al parc empresarial i tecnològic del TecnoCampus: Formbytes, Schunk i Orygen Experiences.

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, va assistir a la Install Party per conèixer de primera mà els projectes presentats i va ser l’encarregat de fer el lliurament de premis. “Construcció d’un dron emprant tecnologia de disseny i impressió 3d, projecte de l’estudiant de l’Escola Meritxell Nil Mandri, va guanyar el premi al millor treball de recerca, mentre que les alumnes Laura Filbà i Carlota Keimar, de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, van rebre una menció especial per el seu projecte “CosmoAfi a la cerca de radiació còsmica”. L’INS Vilatzara va rebre un reconeixement per la manera com impulsa les vocacions tecnològiques al centre educatiu entre els estudiants de secundària.

Pots veure totes les fotos aquí.
 

Cursos de formació gratuïts sobre Suport Vital Bàsic i Desfibril·lació Externa Automàtica. T’hi apuntes?

$
0
0

Es busquen 160 voluntaris que vulguin aprendre a reconèixer i identificar una persona amb una aturada cardiorespiratòria, així com respondre davant d’una situació com aquesta!

Per aquest motiu, el Consell Català de Ressuscitació (CCR) i el Centre de Simulació i Innovació en Salut de l’Escola Superior de Ciències de la Salut ofereixen cursos de formació gratuïts sobre Suport Vital Bàsic (SVB) i Desfibril·lació Externa Automàtica (DEA). El principal objectiu d’aquests cursos és difondre la teoria i les habilitats pràctiques entre la població per tal de prevenir i tractar l’aturada cardíaca.

Qui hi pot participar?

  • Qualsevol persona interessada a adquirir coneixements en SVB i DEA que sigui major de 18 anys.
  • Estudiants i treballadors del TecnoCampus, excepte els estudiants del Grau en Infermeria i els de tercer curs del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

*És necessari no haver realitzat prèviament cap curs de SVB ni tenir coneixements sobre el tema.

Quan es faran els cursos?

  • Divendres 5 de maig de 15h a 20h (cursos de cinc hores)
  • Dissabte 6 de maig de 9h a 14.30h (cursos de dos hores i mitja, en horari de 9h a 11:30h i de 12h a 14:30h)
  • Divendres 12 de maig de 15h a 20h (cursos de cinc hores)

L’assistència al curs és obligatòria i els participants que superin satisfactòriament les avaluacions teòriques i pràctiques rebran un certificat oficial emès pel Consell Català de Ressuscitació (CCR), acreditat per l’European Resuscitation Council (ERC).

Si hi estàs interessant, pots realitzar la teva inscripció aquí. Per a qualsevol dubte, pots contactar amb la coordinadora del Grau en Infermeria del TecnoCampus, Lorena Molina, a través del correu lmolina@tecnocampus.cat.

El Grau en Mitjans Audiovisuals organitza una jornada sobre drets d’autor, apunta-t’hi!

$
0
0

Quines són les condicions amb les quals s’ha de firmar un contracte de venda de drets d'un treball? El Grau en Mitjans Audiovisuals organitza el proper dilluns 24 d’abril de 10h a 12h una jornada sobre drets d’autor. La sessió es durà a terme a l’aula 105 de l’edifici TCM1 i està oberta a tots els estudiants que vulguin conèixer amb més profunditat tots els aspectes relacionats amb aquest tipus de contractes.

La sessió, que s’emmarca dins de l’assignatura de tercer curs Gestió i Direcció d’Empreses, anirà a càrrec dels professors Núria Sánchez, Àlex del Olmo i Antonio José Planells. També hi participaran Neus Bou, Cristina Camps i Ariadna Cucurell, com a estudiants d’audiovisuals que recentment s’han enfrontat a la novetat de firmar un contracte legal d’aquest tipus.
 

Més de dues mil persones visiten el TecnoCampus en la Jornada de Portes Obertes

$
0
0

Més de dues mil persones, entre futurs estudiants i familiars i amics que els han acompanyat, han visitat avui el TecnoCampus en el marc de la Jornada de Portes Obertes. Es tracta d'una cita anual en la qual els futurs estudiants de grau coneixen les instal·lacions i assisteixen a les trobades amb els coordinadors de grau, encarregat d'explicar-los la tipologia dels estudis que els interessen i la manera com s'imparteixen al TecnnoCampus. 

L’oferta acadèmica de graus universitaris per al proper curs 2017-2018 es manté com la del curs actual, una vegada dut a terme el procés de creixement que, en els darrers cinc anys, ha permès al TecnoCampus duplicar la xifra d’estudiants, fins als 3.159 actuals. S’oferten un total de dotze titulacions i quatre dobles titulacions de grau dels àmbits de la tecnologia, l’empresa i la salut.

El TecnoCampus ofereix com a factor diferencial una aposta decidida pel foment de l’emprenedoria i per la professionalització. El fet que el campus universitari estigui integrat amb un parc tecnològic on s’ubiquen 120 empreses facilita tant la inserció laboral dels estudiants com el suport als que durant els estudis volen posar en marxa un projecte de negoci. La xarxa d’empreses es completa amb més de 700 convenis amb empreses de fora de parc on els estudiants poden fer pràctiques i, eventualment, entrar-hi a treballar.

En els darrers anys, la internacionalització ha estat una altra aposta del TecnoCampus. S’han incrementat significativament els acords amb universitats estrangeres on els estudiants poden fer estades durant la seva formació. Concretament, actualment el TecnoCampus té firmats 105 convenis amb universitats de 34 països.


Una trentena d’estudiants belgues participen en un seminari d’emprenedoria al TecnoCampus

$
0
0

El TecnoCampus ha acollit per primera vegada el programa d’emprenedoria Voka Bryo, que va tenir lloc del 10 al 14 d’abril per a estudiants de diverses universitats de Bèlgica. Jaume Teodoro, com a director general del TecnoCampus, i Ester Bernadó, com a professora vinculada a l’organització del seminari, van ser els encarregats de donar la benvinguda als 34 participants provinents de la Universitat de Gant, la Hogeschool Gent i la Erasmushogeschool Brussel durant la sessió inaugural del curs. També van assistir al seminari quatre membres de la Cambra de Comerç de Flandes Oriental i Flandes Occidental, dos professors de la Universitat de Gant i un emprenedor belga.

El curs s’emmarcava dins de la col·laboració que existeix entre el TecnoCampus i la Universitat de Gent des que es va engegar el programa IntEntSem, un seminari d’emprenedoria que s’organitza anualment amb cinc universitats europees. Al llarg de les sessions, que es van realitzar a Mataró i Barcelona, els participants també van tenir l’oportunitat de conèixer emprenedors locals i representants de la Cambra de Comerç de Barcelona, que els van explicar per què Barcelona és considerada una de les smart cities més destacades a nivell mundial.

Per part del TecnoCampus, la professora Ester Bernadó va dur a terme un workshop sobre l’experiència d’usuari en el qual els estudiants havien de traslladar una idea de negoci, que havien treballat prèviament, a una perspectiva de client. “Es tracta de descobrir quins són els clients potencials del negoci, identificar-los, caracteritzar-los i dissenyar l’experiència que tindrà l’usuari a l’hora d’interactuar amb el producte o servei dissenyat”, va explicar Bernadó. Per fer-ho, una de les principals eines visuals que es va utilitzar va ser la storyboard, a través de la qual els estudiants havien de representar de manera gràfica l’experiència dels clients a l'hora d'utilitzar el producte o servei.

Un graduat del TecnoCampus presenta Caronte, un curtmetratge amb vocació internacional

$
0
0

Luís Tinoco és el responsable de Onirikal Studio, una empresa d'animació 3D i VFX per a cinema i televisió ubicada a a Mataró. Amb més de vint anys d'experiència en l'àmbit de l'animació 3D i els efectes visuals, actualment es troba acabant CARONTE, el seu tercer curtmetratge com a director, i la primera producció cent per cent d'Onirikal Studio. Luís, que es va graduar en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació per el TecnoCampus, en aquesta entrevista ens explica els principals detalls del projecte.

Vas crear el teu propi estudi, especialitzat en efectes visuals i animació 3D, fa prop de set anys. En quin tipus de projectes treballeu des de l'estudi?
Actualment el 90% de projectes que fem són per a cinema i televisió, i un 10% són treballs relacionats amb el sector publicitari i videoclips, entre altres àmbits. Per exemple, hem realitzat fa poc els efectes visuals de la nova sèrie de Telecinco Sé quién eres, que s'emet en horari de màxima audiència. També hem treballat en pel·lícules a nivell nacional i internacional, amb productores rellevants del sector del cinema, com Free Scott (Ridley Scott), Participant Media, Filmax, Mediaset o Antena 3. Per altra banda, a nivell particular he treballat en pel·lícules més grans, com per exemple Interstellar. A dia d'avui tenim clients pràcticament de tot el món, encara que és cert que últimament fem més produccions fora d'Espanya.

Aquest any s'estrena CARONTE, un curtmetratge bastant significatiu per a l'estudi. Com va començar tot?
La idea va sorgir fa uns tres anys, i l'hem anat desenvolupant entre projecte i projecte. El pla era crear un curtmetratge petit durant les estones lliures, una cosa senzilla on no es necessitessin grans inversions, que poguéssim fer-ho amb el nostre propi equip i després fer la postproducció des del mateix estudi. L'objectiu era crear un curt amb una història potent i un look molt propi, on també s'inclogués una càrrega molt important d'efectes visuals. En aquest sentit, també és un projecte que volem que ens serveixi com a carta de presentació de l'estudi, i per mostrar el que podem fer com a productora.

Quina és la història?
Volíem crear un contrast entre una història de ciència ficció i un drama minimalista. Per aquest motiu, el curt explica dues històries, una de ciència ficció purament dels anys vuitanta a l'estil Star Wars i Star Trek, i una més minimalista sobre dos germans a la terra, aquí i ara. Les dues històries evolucionen en paral·lel fins al final, on s'uneixen de la manera més inesperada.

Es tracta d'un curtmetratge amb vocació internacional. Quin ha estat el principal repte en sentit?
Qualsevol persona que vegi el curt segurament pensarà que el gran repte ha estat els efectes visuals, però en realitat això és el que fem en el nostre dia a dia. El gran repte ha estat la part del rodatge. En primer lloc, tot el rodatge és en anglès perquè volem arribar al màxim nombre de persones i productores possible. Per aquest motiu, vam escollir un elenc completament internacional perquè no volíem actors espanyols que sabessin parlar bé en anglès, sinó gent nativa. El projecte s'ha concebut des del principi amb caràcter internacional, tant la història, com el look, com en la intenció de distribució.

A partir d'avuicomença una campanya a través de la plataforma Verkami per recaptar fons econòmics per seguir ultimant els detalles del projecte. Per què serviran els diners recaptats?
Hi ha diversos processos importants pendent d'acabar-se i aspectes crucials a millorar. Per aquest motiu, necessitem una inversió final que esperem que arribi mitjançant el crowdfunding, ja que la nostra productora s'ha fet càrrec fins a dia d'avui de la resta de despeses, i ara mateix és incapaç de suportar econòmicament aquesta recta final, crítica per a la qualitat final del projecte.

Afirmes que aquesta recta final és crucial per a la qualitat del projecte. ¿En quin sentit?
El músic, per exemple, ha fet una composició amb base electrònica que ja funcionaria, però que no deixa de ser música sintetitzada on s'imiten instruments. Part dels diners recaptats serviran per gravar la música amb una orquestra real, millorant i realçant la increïble música del curt. Aquest crowdfunding també ens ajudarà a finalitzar temes de post producció, so i mescles, que van a ser amb Dolby Atmos. Per altre costat, volem contractar un distribuïdor professional que mogui el curtmetratge per tot el món. El projecte pot estar molt bé, però si no té visibilitat, no existeix.

El TecnoCampus ha col·laborat en el projecte, ¿De quina manera ho ha fet?
La participació del TecnoCampus a CARONTE ha estat important al llarg del projecte. Va començar quan SERMAT ens va deixar càmeres i materials d'il·luminació per iniciar el rodatge, però després s'ha vist implicat de moltes maneres, com per exemple amb la participació de graduats del TecnoCampus.

En el sector audiovisual és fonamental saber treballar en equip. A partir de la teva experiència, quines consideres que són les claus perquè un equip tingui èxit?
En l'àmbit audiovisual és molt important ser el més desprès i el menys egoista possible ja que saps que la feina que estàs fent mai acabarà en tu, sinó que es tracta d'un treball en cadena, una de molt artística en la qual la persona s'ha de desprendre de qualsevol narcisisme des del primer dia. Per aquest motiu, quan una empresa de postproducció com la nostra troba un equip que es compenetra bé, on els membres de l'equip saben quins són els els defectes i virtuts de cadascú, la millor idea és saber conjugar-nos per treure el màxim profit.

A continuació, presentem el tràiler de CARONTE:

El TecnoCampus engega un programa d'internacionalització adreçat a empreses

$
0
0

El TecnoCampus posa en marxa un programa d'internacionalització adreçat fonamentalment a les 120 empreses instal·lades al parc, però oberta també a altres companyies que vulguin participar-hi. El Go Global Program és un programa d’acompanyament en el procés d’internacionalització orientat al creixement de les empreses a nivell internacional. L'objectiu és acompanyar i donar suport en l’elaboració i execució de la planificació estratègica, promoció i sortida als mercats internacionals.

El programa té una metodologia pròpia que combina l'assessorament d’experts amb una àmplia trajectòria internacional, amb coneixement pràctic i operatiu dels mercats exteriors, amb el servei softlandings premium en una xarxa exclusiva de parcs tecnològics i acceleradores internacionals. L'objectiu és abordar les quatre "keys" que necessita conèixer qualsevol empresa que aborda un nou mercat: Key companies, Key people, Key institutions i Key investors

Els partners internacionals del TecnoCampus en aquest projecte són parcs tecnològics de França, Alemanya, Portugal, Itàlia i Estats Units (Florida).

El proper divendres 12 de maig es farà l'acte de presentació pública del programa. Per assistir-hi, feu aquí la inscripció.

Business Corner amb Adoora el 28 d'abril

$
0
0

Adoora Decoración us convida al proper Bussines Corner el dia 28 d’abril, d’11 a 12’30 hores a les sales Burriac i Laia (Planta baixa del TCM2), per presentar-vos les darreres solucions tecnològiques i dissenys per al decoració d’interiors i l’arquitectura. Podeu conèixer millor l'empresa amb aquest article a paregut a La Vanguardia.

Inscripcions al Business Corner

Beques de col·laboració per donar suport en projectes de recerca

$
0
0

Oberta la convocatòria de dues beques de col·laboració per a estudiants de la Doble titulació en Administració d’Empreses i Màrqueting i Comunitats Digitals per donar a les següents tasques de suport a dos projectes de recerca:

  • Projecte Impacte Econòmic i Social del Tecnocampus: recollida de dades d'enquestació a estudiants de fora de l'àrea; suport a les tasques de depuració i càlcul d'impactes i beneficis i costos socials.
  • Doctorat Industrial en el que el GRABET participa en un terç. Recerca de papers, construcció de base de dades, càlcul de descriptius.

El període d’aquesta beca és del 8 de maig al 21 de juliol del 2017, l’estudiant haurà de fer unes 10 hores setmanals i percebrà una retribució de 180 euros mensuals.

Pots sol·licitar una beca fins al 4 de maig omplint aquest formulari.
 

Viewing all 1985 articles
Browse latest View live