Quantcast
Channel: Noticies
Viewing all 1985 articles
Browse latest View live

Xerrada d'estudiants universitaris sobre salut a l'Escola Pia Santa Anna

$
0
0

El  dilluns 16 d'abril, estudiants de tercer curs del Grau d’Infermeria i un alumne de CAFE, amb les docents Laura Curell i Esther Cabrera, van impartir la xerrada "Educació per a la salut" a l'Escola Pia Santa Anna de Mataró.

Trenta-cinc alumnes del cicle Sistemes microinformàtics i xarxes van rebre informació sobre hàbits saludables i estil de vida sa, a mes de rebre informació escrita, elaborada pels estudiants dels graus. Durant quasi dues hores, els estudiants universitaris van respondre a les preguntes dels estudiants, en què es va veure l’interès per ajudar la població mes jove a adquirir un comportaments saludables i a vigilar la seva salut.


L'acceleradora de salut Kenko comença a funcionar amb cinc start-ups

$
0
0

L'accelaradora de salut Kenko, promoguda pel Tecnocampus, Foundingers Group i Telefónica Open Future_, ha iniciat la primera edició destinada a accelerar start-ups que desenvolupen solucions dirigides a salut digital.

Les start-ups que han començat el programa a Kenko són:

  • Hygeia Technologies: el seuprojecte Supervision ofereix una aplicació destinada a la prevenció de malalties visuals en nens pel mal ús de dispositius mòbils (tablets i smartphones). L’objectiu de l’aplicació és que els usuaris, majoritàriament nens i adolescents, utilitzin els dispositius en la distància adequada i controlar el temps d’exposició per evitar l’augment del risc de desenvolupar malalties visuals refractives, principalment miopia, fatiga ocular o ull sec.
  • Meditic Health: Plataforma de telemedicina que possibilita la prestació de serveis mèdics personalitzats entre facultatius, pacients i organitzacions sanitàries ubicades en qualsevol part del món. Està enfocada a la gestió i l’aprovisionament de serveis mèdics a distància, eliminant barreres geogràfiques i de disponibilitat de l’especialista, aportant noves eines tecnològiques, de comunicació i de treball col·laboratiu entre els propis professionals i els pacients.
  • Brainally: Plataforma que pretén millorar la independència de nens amb trastorns de Desenvolupament neurològic, així com autisme, dèficit d’atenció, alcoholisme fetal o prematuritat extrema. BrainAlly digitalitza i personalitza l’assistència cognitiva (tractament, monitorització i prevenció) per oferir ajuda a les famílies afectades d’una manera efectiva, innovadora i assequible gràcies a la neurociència, anàlisis de big data i la  intel·ligència artificial.
  • Psycoco: La App que vol escoltar i connectar pacients i psicòlegs. Gràcies al seu buscador avançat, on el client explica amb una breu fase el motiu de la seva consulta, Psicoco vol ajudar als pacients a trencar el gel i a perdre la por, adaptant-se al format que més s’adeqüi a les necessitats de clients: visita física, trucada o videotrucada.
    • Omadrevida: Solució digital per la gestió de la cura de la salut infantil en hospitals, incrementant la seva eficiència i atenuant els riscs. El seu sistema de validació redueix el temps de Serveis d’infermeria i millora la seguretat del pacient. El model comercial de Omadre és el model de subscripció B2B basat en la mida de l’hospital, la seva ubicació i la personalització del producte.

Durant els propers mesos, els emprenedors de les start-ups seleccionades comptaran amb el suport de mentors, formació i assessorament per part de les empreses col·laboradores de Kenko i amb el suport i assessorament dels professionals de Foundingers Group i de TecnoCampus. A més a més, gaudiran d’oficines gratuïtes al Hub Salut de l’edifici TCM6 del parc empresarial de TecnoCampus, a Mataró (Barcelona), i l’accés als recursos oferts per Telefónica Open Future_. El programa d’acceleració finalitzarà al juliol amb la celebració del Investor Day, esdeveniment on els emprenedors podran presentar el seu projecte davant els Business Angels, inversors i Venture Capital especialitzats.

El profesor Faúndez publica un article sobre la detecció de la disfàgia

$
0
0

El professor de l'Escola Superior Politècnica del TecnoCampus Marcos Faúndez publica l’article “Automatic voice analysis for dysphagia detection” a l’exemplar número 21, any 2018, del Journal of  Speech, Language and Hearing . Aquest article és fruit de la col·laboració entre l’Hospital de Mataró, centre punter en l’anàlisi i tractament de la disfàgia a nivell mundial, i diversos equips de recerca en l’àmbit del tractament del senyal del País Basc, República Txeca i el propi Tecnocampus. 

L’article es pot consultar en aquest enllaç https://www.tandfonline.com/eprint/vdiiGipsJqpMGCnCf2nW/full

Acord amb Netmentora Catalunya per donar suport a emprenedors

$
0
0

El TecnoCampus ha arribat a un acord de col·laboració amb Netmentora Catalunya, que es presenta com "l'associació d'empresaris més gran d'Europa sense ànim de lucre", dedicada al suport a l'emprenedor per a la creació d'empreses que generin ocupació local.

La seva missió és ajudar a crear ocupació mitjançant  el suport  a la creació i consolidació d'empreses. Per aconseguir-ho, acompanyen durant 2-3 anys als emprenedors que creen empreses, mitjançant un programa de mentoria i impulsant networking, tant nacional com internacional, amb la xarxa d’empresaris i emprenedors.

Amb la signatura d'aquest conveni, el Tecnocampus posa a disposició dels emprenedors locals un servei complementari i de valor afegit, gratuït, que els ajudi a consolidar les seves iniciatives empresarials, mitjançant l'assessorament expert de mentors amb una gran trajectòria empresarial. Es tracta d'empresaris en actiu, amb una gran experiència en el món dels negocis, de sectors molt diversos, que de manera altruista aporten coneixement i valor a totes les etapes de la consolidació d’un negoci.

Defensa dels treballs finals del Màster Universitari en Cronicitat i Dependència

$
0
0

Els estudiants del Màster Universitari en Cronicitat i Dependència (UPF-UAB) han defensat aquesta setmana els treballs de fi de màster. Han participat com a membres dels tribunals doctors acreditats en recerca de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus i d'institucions de prestigi com l’Hospital Clínic, el Consorci Sanitari del Maresme, l'Institut Català d’Oncologia i l’Hospital Germans Trias i Pujol. Tots els treballs finals són estudis de recerca, amb presentació de resultats que tenen relació amb les malalties cròniques, l’envelliment i els cuidadors.

El proper curs acadèmic 2018-2019 començarà una nova edició d'aquest programa, que canvia de denominació i passa a denominar-se Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment, la matrícula del qual ja està oberta.

Un graduat del TecnoCampus presenta una eina per a desminat humanitari a un congrés internacional a Croàcia

$
0
0

John Enrique Correa, graduat en el Màster en Emprenedoria i Innovació del TecnoCampus, va presentar en el 15è Simposi Internacional Mine Action 2018, el projecte C.O.R.E, que es va celebrar del 9 al 12 d’abril a Slano (Croàcia). Es tracta d’una eina tecnològica per a desminat humanitari i descontaminació dels territoris afectats per conflictes bèl·lics. El projecte va començar a desenvolupar-se des del TecnoCampus a través del programa per a joves emprenedors Yuzz, ara sota el nom d’Explorer.

Durant el congrés, Correa va exposar els últims avenços de C.O.R.E, sobretot centrats en la nova versió robòtica i la proposta d’escuts balístics per al control d’explosius improvisats. Segons Correa, l’objectiu de l’eina és augmentar l’eficiència, la seguretat i reduir els danys colaterals en la tasca humanitària de descontaminació de zones de guerra de mines antipersona i munició abandonada per “recuperar aquestes zones per a la població civil”. En el transcurs del simposi es van realitzar proves en un camp en procés de desminat en la triple frontera entre Croàcia, Montenegro i Bòsnia, països en procés de recuperació a causa de la guerra de Iugoslàvia.

John Enrique Correa no només va participar al programa Yuzz, sinó que va ser un dels finalistes dins de la categoria de Tecnologia i Innovació Disruptiva. A més, va guanyar els Premis Creatic 2017 en categoria d’emprenedoria universitària i va quedar finalista a la última edició dels Premis UPF Emprèn.
 

Obert el termini de sol·licituds del programa Beques TecnoCampus per a estudis de grau

$
0
0

El TecnoCampus ha obert una nova edició, la cinquena, del programa de beques adreçat a futurs estudiants de grau. Les beques TecnoCampus complementen les que conceideixen diversos organismes públics, i tenen en compte l'expedient acadèmic i les circumstàncies econòmiques familiars. Podeu consultar-ne tots els detalls en aquest apartat web. En aquesta ocasió, es convoquen 17 beques i el termini per sol·licitar-les acaba el 22 de maig a les 14h.

Recicla llibres i sigues solidari aquest Sant Jordi

$
0
0

Quants llibres tens a casa que no fas servir? Quantes vegades has comprat un llibre que després has descobert que un amic tenia? Un any més el TecnoCampus se suma al "Recicla cultura" amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Es tracta d'una iniciativa de la Fundació Servei Solidari que anima a donar llibres que ja no fem servir perquè altres persones els puguin comprar a un preu simbòlic.

És per aquest motiu que a partir d’avui i fins al dimecres 25 d’abril la Biblioteca-CRAI del TecnoCampus es converteix en una de les parades del Recicla Cultura i ven els llibres, a un preu simbòlic que posa el mateix comprador, que han portat estudiants, professors i treballadors del TecnoCampus.

L’objectiu de la campanya és recaptar fons per finançar els cursos d’alfabetització que l’entitat imparteix a persones nouvingudes per facilitar-ne la integració social. Gràcies als col·laboradors de les cinc edicions anteriors, s’han destinat els diners recaptats a 70 cursos de català i castellà i d’alfabetització i se n'han beneficiat unes 1.163 persones en risc d'exclusió social, que han après castellà i català.

Nova exposició bibliografia a la Biblioteca-CRAI
La biblioteca acull amb motiu del Dia Mundial de la Salut, celebrat el 7 d’abril, i la Diada de Sant Jordi una exposició bibliogràfica sobre l’activitat física i la salut que porta per títol “Sant Jordi saludable”. L’exposició es pot veure a la planta semisoterrani de 9 a 21 hores. Per altra banda, també s’ha elaborat una guia de lectura sobre la temàtica de l’exposició on tots els documents mencionats es poden demanar a través del servei de préstec.


Presentació del llibre "Consens úlceres de les extremitats inferiors”

$
0
0

El TecnoCampus va acollir divendres passat la presentació d'un llibre sobre úlceres de l'extremitat inferior, la un problema complex que requereix un abordatge expert multidisciplinari (angiologia, cirurgia vascular i plàstica, dermatologia, hematologia, geriatria, ortopèdia, medicina interna). El professor Josep Marinel·lo, docent de l'Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, és un dels principals impulsors de la nova edició de Consens d'úlceres de les extremitats inferiors, deu anys després de la primera edició. Els seus autors són el professor de Medicina i Cirurgia, Angiologia i Cirurgia Vascular, Josep Marinel·lo; i el professor de Medicina Preventiva i Salut Pública, José Verdú. La presentació del llibre va comptar amb la participació de la directora de l'Escola Superior de Ciències de la Salut del Tecnocampus, Esther Cabrera; la professora Carme Rosell; el director general d'HARTMANN, Jordi Guinovart, i el director comercial de Praxis Pharmaceutical, Javier Gil.

Actualment, el llibre s'ha convertit en una referència, una guia pràctica única, en una àrea tan complexa com l'abordatge de les ferides cròniques, que té per objectiu optimitzar el seu diagnòstic i tractament, "ja que es tracta d'una patologia que afecta un segment de població més gran que pateix molt. Normalment, són persones de més de 65 anys i tenen una prevalença del 5%", explica el professor Marinel·lo.

Un dels principals motius que van impulsar aquesta revisió "és el rellevant impacte assistencial que comporten les úlceres en la extremitat inferior, com la seva prevalença i l'absència d'un abordatge interdisciplinari decidit en el seu diagnòstic i tractament", detalla el Josep Verdú.

I és que les úlceres de l'extremitat inferior constitueixen un important problema social com a conseqüència de la seva elevada prevalença (1,5% en la població adulta i 4,5% en la població major de 65 anys), els costos derivats del diagnòstic i del tractament (1-2% de la salut pública a Europa), la important pèrdua d'hores de treball i les repercussions sobre la qualitat de vida del pacient.

Les úlceres, un important problema de salut

La importància de les úlceres de l'extremitat inferior rau en la seva freqüència i les repercussions clíniques (fonamentalment per la seva tendència a la cronicitat i recidiva), socials i econòmiques, que consumeix gran quantitat de recursos en tots els països occidentals.

En aquest context, són molt importants tant la prevenció com el diagnòstic precoç, així com el correcte enfocament i maneig diagnòstic-terapèutic, incloent el coneixement dels criteris de derivació d'aquests pacients a l'especialista.

No obstant això, es tracta d'una «típica» patologia interdisciplinària en la qual és necessària unir esforços entre els diferents professionals implicats (metges, professionals d'infermeria, ortopedes, etc.). Per a això, la publicació ha comptat amb la participació de 21 ponents de diverses especialitats i ha estat reconegut d'interès científic, docent i assistencial per quatre societats científiques i tres universitats.

El TecnoCampus realitza cada curs el Postgrau d'Especialització en el Pacient amb Ferides de Cicatrització Complexa, que aborda aquest complex fenomen mèdic.

Evix o com innovar en la seguretat dels ciclistes

$
0
0

Entrevistem tres joves que participen en aquesta edició del programa d’emprenedoria Explorer des del TecnoCampus i que han quedats en segona posició en el Premi Emprèn!UB 2017. Ells són Marc Millet, graduat en Dret per la UB; Nil Oleaga, graduat en INEF per la UB; i Lucas Llobet, graduat en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte per la UPC, i han desenvolupat Evix, un dispositiu per augmentar la seguretat dels ciclistes en cas d’accident.

Els ciclistes són un públic força ampli, però Evix es focalitza en dos segments molt concrets. En quins?
Ens centrem en els pares dels nens que van en bicicleta i les persones que utilitzen la bicicleta per desplaçar-se per la ciutat. L’accidentalitat dels ciclistes és un problema molt greu que afecta tota la societat. Actualment un de cada tres ciclistes ha patit algun accident i gairebé un 75% dels ciclistes pensen que utilitzar la bicicleta és perillós. De fet, en els últims deu anys han perdut la vida gairebé 30.000 ciclistes de països de la Unió Europea. És per això que considerem que els productes actuals de protecció són insuficients i no assoleixen l’objectiu comú que tenim com a societat: lluitar perquè anar amb bicicleta deixi de ser un esport de risc.

Quins són els punts forts del projecte?
Es tracta d’un producte molt innovador ja que no hi ha res semblant al mercat. A més, ens adrecem a un públic potencial molt gran que, segons indiquen els estudis, no deixarà de créixer perquè la bicicleta és concebuda com a un mitjà de transport sostenible que volen potenciar la majoria de les grans ciutats d’Europa. Tot i així, el principal valor diferencial que ofereix Evix és un augment qualitatiu de la protecció dels ciclistes. En aquest sentit, utilitzar o no el producte pot ser la diferència a l’hora de patir o no una lesió molt severa, entre viure o deixar de fer-ho.

Suposo que al ser un producte tant innovador, també hi ha alguns reptes afegits...
Tenim molts reptes per endavant, però ens entusiasma afrontar-los i superar-los junts. Per una banda, com que entrem en un mercat sense competència, no tenim cap referència sobre com reaccionarà el mercat, de manera que haurem d’estar molt atents i adaptar-nos-hi ràpidament. Per l’altra, la tecnologia associada al sistema també és un gran repte, bàsicament la relacionada amb l’estètica i el pes. No obstant, el principal repte és aconseguir que la gent prengui consciència de la seva seguretat quan utiltiza la bicicleta. A vegades pensem que no correm cap risc per anar a poca velocitat o desplaçar-nos pocs metres, però l’entorn pot jugar-te una mala passada.

Esteu desenvolupant el projecte des del programa Explorer del TecnoCampus. Com us va?
Ens vam apuntar al programa gràcies a les recomanacions que ens van donar des del Premi Emprèn!UB, ja que ens van comentar que era una gran oportunitat per poder fer realitat el nostre projecte i seguir avançant. La veritat és que estem molt agraïts a Explorer i al coordinador del programa al TecnoCampus, Jaume Ávalos. Hem après sobre la metodologia Lean Startup, que és la que estem aplicant per validar el nostre projecte. És molt fàcil aprendre d’altres emprenedors del programa i entre tots ens ajudem els uns als altres.

Heu quedat segons en l’última edició del Premi Emprèn!UB, valorat en 1.000 euros per invertir en el projecte. A on destinareu aquests diners?
Volem analitzar molt bé què podem fer i què no amb aquests diners per aprofitar-los al màxim. Som conscients que no només ens podem centrar en l’elaboració del producte. També és indispensable crear comunitat i que la gent s’identifiqui amb els valors que transmetem, i per això probablement invertirem en aquesta direcció.
 

Un Treball de Recerca sobre cases domòtiques guanya la quarta edició de l’Install Party

$
0
0

El TecnoCampus va acollir el passat divendres 20 d’abril la quarta edició de l’Install Party, una trobada que reuneix estudiants, centres educatius i empreses per posar en comú treballs i projectes tecnològics. Arnau Boix, estudiant de l’Institut Vilatzara, de Vilassar de Mar, va guanyar el concurs de Treballs de Recerca de batxillerat en l’àmbit tecnològic amb un projecte sobre cases domòtiques. Es tracta d’un concepte que fa referència a la integració de diferents tecnologies de la llar a través de l’ús simultani d’electricitat, electrònica informàtica i telecomunicacions.

Sota el títol “Cases domòtiques, les cases del futur”, en el treball no només s'analitza el futur de les cases domòtiques, sinó que alhora s'explorem i es plantegen sistemes de detecció d’errors en relació a la seva implementació. També es va atorgar una menció honorífica a l’estudiant Laia Gabarró pel seu Treball de Recerca sobre implementació de l’SLAM en un robot.

L’Institut Torre del Palau, de Terrassa, va rebre un reconeixement per la tasca que desenvolupen pel que fa al foment de les vocacions tecnològiques entre els estudiants de secundària i batxillerat. La directora de l’Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, nomenada el passat 17 d’abril, va assistir a l’Install Party per conèixer de primera mà els projectes presentats i fer el lliurament de premis. Al llarg de la tarda, es van realitzar tallers de motion capture, programació de videojocs amb Unity, creació d’ulleres de realitat virtual i animació de videojocs, que van comptar amb prop de quaranta participants. També hi van participar amb un estand algunes empreses del sector, entre les quals destaquen Edukem-nos, Sukuru i Eco White. Com a novetat, aquest any es va disputar un torneig d’eSports en dos jocs, OverWatch i League of Legends, en el qual van participar-hi uns vuitanta estudiants.

L’Install Party és una activitat que s’emmarca dins del moviment Xnergic, una iniciativa impulsada des del TecnoCampus per fomentar les vocacions tecnològics entre joves de 14 a 18 anys que tinguin interès per la tecnologia, o que potser encara no en tenen però volen veure què implica la tecnologia i què se'n pot arribar a fer.
 

Beques a catorze esportistes d'alta competició perquè estudiïn al TecnoCampus

$
0
0

El TecnoCampus ha lliurat avui les beques a 14 estudiants del TecnoCampus que participen en competicions esportives d'alt nivell. Es tracta d'unes ajudes pensades per facilitar que compaginin les dues activitats, i que, quan acabin la carrera esportiva, tinguin una bona formació. En l'entrega de diplomes, hi han participat l'alcalde i president del TecnoCampus, David Bote; el president de l'associació de clubs esportius de la ciutat Junts per l'Esport, Joan Gros, i directors, caps d'estudis i coordinadors del estudis universitaris del TecnoCampus. Les beques les financen a parts iguals el TecnoCampus i el club esportiu al qual pertany l'estudiant becat.

Els estudiants que han participat a l’acte han explicat que aquestes beques els permeten poder seguir practicant l’esport que els agrada durant l’etapa universitària. “Sense aquestes beques potser no hauria pogut estudiar a la universitat que volia ni mantenir-me en el grup d’entrenament, de manera que em costaria més mantenir el rendiment”, ha apuntat Irene Beatriu, estudiant del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Yordi Jason Ramos, estudiant del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals, per altra banda, remarca que les beques els ajuden a conciliar la vida esportiva amb l’acadèmica: “Els professors entenen la situació i sempre et faciliten les coses per poder combinar les competicions esportives amb els estudis”. També han coincidit a assenyalar la persistència, la constància i l’esforç com a valors essencials en l’esport d’alt rendiment que són molt útils per afrontar la vida acadèmica: “Treballar cada dia és l’única manera d’aconseguir el que tu vols, si no treballes no aconsegueixes els objectius”, ha remarcat Martí Zamora, estudiant del Grau en Disseny i Producció de Videojocs.

Sessions informatives de grau per a futurs estudiants el proper 11 de maig

$
0
0

El TecnoCampus organitza sessions informatives de grau en els àmbits de l’empresa i tecnologia el proper divendres 11 de maig per la tarda. Després de la massiva assistència a la Jornada de Portes Obertes del 14 d’abril, on unes dues mil persones van visitar el campus, el TecnoCampus prepara de nou una jornada d’orientació universitària per informar, resoldre dubtes i ensenyar les instal·lacions del campus, amb visites guiades cada hora. 

Es tracta d’una activitat adreçada a estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius, que pretén ajudar-los en el procés de decisió del seu futur universitari. Durant la sessió, conduïda pels coordinadors de cada grau i amb intervencions d’estudiants, s’informarà dels continguts acadèmics i de les sortides professionals de cada titulació.

El TecnoCampus ofereix el curs 2018-2019 un total d’onze graus i quatre dobles titulacions en els àmbits de la tecnologia, l’empresa i la salut. Com a novetat, el proper curs s’estrena un nou grau en Enginyeria d’Organització Industrial, adreçat a estudiants que tinguin interès tant per les enginyeries com per la gestió empresarial.
Si vols assistir-hi, pots fer la inscripció aquí.
 

“De caps grossos, grans idees”, la nova campanya de foment de l'emprenedoria a Mataró

$
0
0

El TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró llancen aquesta setmana una campanya de foment de l'emprenedoria que s'allargarà durant tot el mes, i que vols ressaltar una de les característiques que tradicionalment ha tingut la societat mataronina: la capacitat per engegar nous projectes, nous negocis, noves iniciatives socials.

Partint d'aquesta idea, i fent un joc amb el tòpic dels mataronins com a caps grossos, la campanya relaciona aquest suposat atribut físic amb les grans idees que han sorgit i sorgeixen a Mataró. El TecnoCampus, el parc empresarial on més de 120 empreses conviuen amb més de 3.000 universitaris, és la punta de llança de l'estratègia de la ciutat per fomentar l'anomenada nova economia, basada més en el coneixement que en les infraestructures físiques o els recursos naturals.

El TecnoCampus, impulsat per l'Ajuntament de Mataró, ofereix un ampli catàleg de serveis a tots els empresaris, que van des de l'assessorament inicial a qui vol crear tota mena de negocis fins a l’assessorament especialitzat en internacionalització, creixement empresarial o allotjament al parc.

La campanya tindrà presència a en diversos suports repartits per la ciutat i en els mitjans de comunicació local, i s'allargarà fins a final de maig. Ha estat ideada pel Departamernt de Comunicció del TecnoCampus, amb el suport del dissenyador mataroní Manuel Cuyàs.  

El TecnoCampus obre la preinscripció a catorze cursos de postgrau i màster per al proper curs 2018-2019

$
0
0

El TecnoCampus ha obert el període de preinscripció als cursos de postgrau i màster que impartirà el proper curs 2018-2019. L’objectiu d’aquests programes és donar continuïtat a la formació dels graduats i afavorir l’especialització tant d’aquests nous professionals com dels que ja tenen feina i volen continuar formant-se. En cas de fer formalitzar la preinscripció abans del 12 de juliol, l’alumne obtindrà un 5% de descompte.

L’oferta la conformen dos màsters universitaris oficials, que permeten si l’estudiant ho desitja iniciar el camí cap al doctorat, i un total de 12 títols d’especialització professional (tres màsters propis i nou postgraus).

Com a novetats d’aquest any, destaca el Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment, que recull l’experiència de les tres edicions del Màster Universitari en Cronicitat i Dependència i hi afegeix un nou i innovador enfocament. L’objectiu fonamental d’aquest màster és formar professionals de la salut en l’àmbit de les malalties cròniques i l’envelliment, amb orientació a la recerca.

El proper curs acadèmic s’inicien també noves edicions tres màsters propis: el Màster en Indústria 4.0, organitzat amb l’Escola Estudis Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la UOC, 100% online; el Màster en Entrenament Personal i Readaptació Físicoesportiva i el Màster en Atenció a la Persona en Situació d’Urgència i/o Emergència, en modalitat semipresencial.

L’oferta es completa amb cursos de postgrau de l’àrea de salut com el d’Atenció al Pacient en el Procés Quirúrgic, amb la col·laboració de l’Hospital Universitari Trias i Pujol; el Postgrau en Ferides Cròniques; i la 5a edició del Postgrau en Seguretat del Pacient, 100% online.

Cal destacar també que enguany se celebrarà la 9ª edició del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació, la 4a edició del Postgrau en Social Media i Màrqueting Digital i la 3a edició del Postgrau en Comptabilitat Financera.

En l’àrea de Mitjans Audiovisuals, aquest curs es realitzarà la 3a edició Postgrau en Guió i Direcció d’Actors en col·laboració d’Inicia Films.

Per a més informació, es pot enviar un correu a formaciopermanent@tecnocampus.cato consultarla web https://www.tecnocampus.cat/masters-postgraus


"De caps grossos, grans idees": nova campanya de foment de l'emprenedoria a Mataró

$
0
0

El TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró llancen aquesta setmana una campanya de foment de l'emprenedoria que s'allargarà durant tot el mes, i que vols ressaltar una de les característiques que tradicionalment ha tingut la societat mataronina: la capacitat per engegar nous projectes, nous negocis, noves iniciatives socials.

Partint d'aquesta idea, i fent un joc amb el tòpic dels mataronins com a caps grossos, la campanya relaciona aquest suposat atribut físic amb les grans idees que han sorgit i sorgeixen a Mataró. El TecnoCampus, el parc empresarial on més de 120 empreses conviuen amb més de 3.000 universitaris, és la punta de llança de l'estratègia de la ciutat per fomentar l'anomenada nova economia, basada més en el coneixement que en les infraestructures físiques o els recursos naturals.

El TecnoCampus, impulsat per l'Ajuntament de Mataró, ofereix un ampli catàleg de serveis a tots els empresaris, que van des de l'assessorament inicial a qui vol crear tota mena de negocis fins a l’assessorament especialitzat en internacionalització, creixement empresarial o allotjament al parc.

La campanya tindrà presència a en diversos suports repartits per la ciutat i en els mitjans de comunicació local, i s'allargarà fins a final de maig. Ha estat ideada pel Departamernt de Comunicció del TecnoCampus, amb el suport del dissenyador mataroní Manuel Cuyàs.  

Oberta la preinscripció a catorze cursos de postgrau i màster per al curs 2018-2019

$
0
0

El TecnoCampus ha obert el període de preinscripció als cursos de postgrau i màster que impartirà el proper curs 2018-2019. L’objectiu d’aquests programes és donar continuïtat a la formació dels graduats i afavorir l’especialització tant d’aquests nous professionals com dels que ja tenen feina i volen continuar formant-se. En cas de fer formalitzar la preinscripció abans del 11 de juliol, l’alumne obtindrà un 5% de descompte.

L’oferta la conformen dos màsters universitaris oficials, que permeten si l’estudiant ho desitja iniciar el camí cap al doctorat, i un total de dotze títols d’especialització professional (tres màsters propis i nou postgraus).

Com a novetats d’aquest any, destaca el Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment, que recull l’experiència de les tres edicions del Màster Universitari en Cronicitat i Dependència i hi afegeix un nou i innovador enfocament. L’objectiu fonamental d’aquest màster és formar professionals de la salut en l’àmbit de les malalties cròniques i l’envelliment, amb orientació a la recerca.

El proper curs acadèmic s’inicien també noves edicions tres màsters propis: el Màster en Indústria 4.0, organitzat amb l’Escola Estudis Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la UOC, 100% online; el Màster en Entrenament Personal i Readaptació Físicoesportiva i el Màster en Atenció a la Persona en Situació d’Urgència i/o Emergència, en modalitat semipresencial.

L’oferta es completa amb cursos de postgrau de l’àrea de salut com el d’Atenció al Pacient en el Procés Quirúrgic, amb la col·laboració de l’Hospital Universitari Trias i Pujol; el Postgrau en Ferides Cròniques; i la 5a edició del Postgrau en Seguretat del Pacient, 100% online.

Cal destacar també que enguany se celebrarà la 9ª edició del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació, la 4a edició del Postgrau en Social Media i Màrqueting Digital i la 3a edició del Postgrau en Comptabilitat Financera.

En l’àrea de Mitjans Audiovisuals, aquest curs es realitzarà la 3a edició Postgrau en Guió i Direcció d’Actors en col·laboració d’Inicia Films.

Per a més informació, es pot enviar un correu a formaciopermanent@tecnocampus.cato consultarla web https://www.tecnocampus.cat/masters-postgraus.

Colòmbia: un ecosistema propici per a empreses de nova creació

$
0
0

George Chilton, ponent de la propera trobada de la International Business Network, explica a la Vanguardia Digital que Colòmbia ha viscut un procés de transformació radical que ha convertit Medellín en una de les ciutats més innovadores del món.

Aquest clima de creixement econòmic converteix el país en un escenari perfecte per explorar oportunitats i nous negocis, si bé cal conèixer-ne les peculiaritats i la idiosincràsia prèviament. Tot això, parlarem amb George Chilton i altres empresaris amb experiència en el mercat colombià en la jornada de la International Business Network del proper 3 de maig a TecnoCampus. Inscripcions obertes

L'"Ocitur 2018" debatrà el 16 de maig sobre l’oferta d’allotjament no reglat en el turisme

$
0
0

La jornada "Ocitur 2018", que se clebrarà el proper 16 de maig al TecnoCampus, abordarà el debat sobre l’oferta reglada d’allotjaments turístics no reglada, que està tenint uns impactes que afecten al sector turístic, a les ciutats, a la comunitat local i a la pròpia gestió municipal.

La jornada reunirà experts universitaris, gestors turístics i operadors per debatre la qüestió.

Podeu trobar informació sobre el programa i inscriure-us-hi gratuïtament en aquest enllaç.

La Unió Europea injecta prop d’1 milió d’euros per impulsar l’smart tèxtil al Maresme

$
0
0

L’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, David Bote, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el director general de negoci del centre tecnològic Eurecat, Miquel Rey, han presentat aquest matí el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme per impulsar l’smart tèxtil. El projecte, de prop de 2 milions d’euros, està subvencionat amb 951.857,62 €  pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) Catalunya 2014-2020.

Els PECT són projectes que persegueixen millorar la competitivitat d’un territori a través de les eines d’especialització i innovació en sectors d’activitat ja existents o en activitats emergents i amb força creixent i real en el territori. S’emmarquen dins de l’estratègia territorial de la Generalitat RIS3CAT d’aplicació de l’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent a la realitat de Catalunya.

En el cas del PECT Mataró-Maresme, el sector que es vol impulsar és la innovació en el tèxtil, a Mataró, i la innovació amb l’esport, a Calella. El projecte està coordinat per l’Ajuntament de Mataró i participat activament per TecnoCampus Eurecat i l’Ajuntament de Calella, que desenvoluparan operacions emmarcades dins el PECT i cofinançades en un 50 % pels fons FEDER. També es podran beneficiar d’aquest projecte les empreses del sector del Maresme, el Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments d’Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Premià de Dalt, Premia de Mar, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt. 

 

Operacions del PECT Mataró-Maresme

L’Ajuntament de Mataró rebrà una subvenció de 95.175,34 €  per coordinar el PECT Mataró-Maresme. Les operacions del PECT que rebran finançament dels fons europeus són:

-Reimagine Textile: Estratègia compartida entre TecnoCampus i Eurecat. El TecnoCampus liderarà la part d’emprenedoria, mentre que Eurecat farà el mateix amb la part d’innovació i transferència tecnològica. Quant a les accions liderades per TecnoCampus, tenen com a objectiu final convertir Mataró en un pol de l’emprenedoria i la innovació en el tèxtil, i es duran a terme amb una subvenció de 246.614,83 € dels fons FEDER. Quant al centre tecnològic Eurecat, rebrà una subvenció de 302.363,52 € per tirar endavant accions com el desenvolupament d’una nova plataforma que englobi tots els serveis a la producció tèxtil de Catalunya; la creació d’un espai comú al Maresme entre indústria, nous emprenedors, món educatiu especialitzat i societat civil, i l’organització i difusió d’esdeveniments, avenços i innovacions en el sector.

-Maresme Innova-Tech-Talent: Iniciativa per crear un ecosistema innovador a través del qual s’articulin iniciatives de transferència del coneixement tecnològic en l’àmbit de les indústries del disseny. L’objectiu d’aquesta operació desenvolupada per Eurecat i subvencionada amb 168.153,94 € és aconseguir una tèxtil catalana més connectada, més intel·ligent i innovadora, mitjançant el desenvolupament d’actuacions que derivin en una solució global, en termes d'innovació, millora de processos interns i col·laboració entre indústria, tecnologia i disseny.

-Sport City Lab: Operació impulsada per l’Ajuntament de Calella per convertir el municipi en un laboratori urbà d’innovacions tèxtils en l’àmbit de l’esport. La iniciativa, subvencionada amb 139.550 €, vol aprofitar el calendari de competicions esportives d’alt nivell i esdeveniments internacionals programades a Calella perquè el municipi esdevingui un banc de proves per a totes les solucions relacionades amb l’esport i es creï una reputació internacional com a “certified tester”, ja que es comptarà amb un gran valor afegit per als processos de recerca, verificació i homologació de l’R+D+I, com és la col·laboració del TecnoCampus, Eurecat i el Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet de Mar.

Viewing all 1985 articles
Browse latest View live