
Per quarta vegada el TecnoCampus organitza una jornada sobre Logística i Negocis Marítims. En aquesta ocasió l'organització, que va a càrrec de l'Escola Suoerior de Ciències Socials i de l'Empresa, té el suport de Transprimre.
Per quarta vegada el TecnoCampus organitza una jornada sobre Logística i Negocis Marítims. En aquesta ocasió l'organització, que va a càrrec de l'Escola Suoerior de Ciències Socials i de l'Empresa, té el suport de Transprimre.
La Install Party és una festa a l’entorn de la tecnologia. La primera edició es va realitzar el 8 de maig de 2015, i la segona edició es farà aquest divendres 8 d’abril de 2016 a la tarda (de 16 a 20h). S’hi exposaran 30 projectes realitzats per estudiants de 21 centres de secundària de Catalunya, que mostraran què estan fent en l’àmbit de la tecnologia en els grups de secundària. Els projectes, principalment treballs de final de batxillerat, seran avaluats per un grup de professors i empresaris, que atorgaran un premi al millor projecte de centre i al millor treball de recerca. Els projectes premiats rebran una impressora 3D. Els 21 centres són del Maresme, però també d’altres municipis catalans com Tarragona, Sant Cugat, Barcelona, Gavà, l’Hospitalet, Vacarisses, La Garriga, L’Arboç, Arbúcies o Montmeló.
Durant tota la tarda, els nois i noies podran participar en tallers (de StopMotion, de software lliure i d'ulleres de realitat virtual) i en xerrades sobre ciència i videojocs, sobre com funciona un telèfon mòbil per dins i sobre el moviment Anonymous. A més, es farà una “Criptoparty”, amb el col•lectiu CriptopartyBCN!, que ensenyarà nocions de seguretat informàtica i a utilitzar recursos encriptats com TOR.
La Install Party es completa amb la competició ROBOCAT 2016. Es tracta d’una competició de robòtica a nivell de Catalunya on es pot participar amb qualsevol tipus de robot que pugui realitzar els reptes plantejats.
Tota la informació i els horaris de la Install Party estan disponibles a la pàgina web d’Xnergic, l’entitat impulsada pel TecnoCampus que organitza l’esdeveniment. Xnergic organitza al llarg del curs tallers de robòtica i videojocs amb l’objectiu de promoure les vocacions tecnològiques i científiques entre els joves.
El TecnoCampus i l’Espai Gatassa acullen acullen des de dilluns 11 d’abril fins el dissabte 16 d’abril més de cinquanta activitats destinades a informar l’alumnat dels centres educatius de la ciutat i les seves famílies sobre les opcions formatives que ofereix la ciutat. És la Setmana de la Informació i l'Orientació Professional, la SIOP, que enguany arriba a la desena edició.
El TecnoCampusorganitza deu tallers que pretenen incentivar l’interès per diferents àmbits com l’educació física, l’enginyeria mecànica, l’electrònica, les ciències de la salut, la logística, el turisme, l’economia o el màrqueting.
Aquests són els tallers que s'ofereixen:
Enginyeria Mecànica: disseny i fabricació d'un clauer acrílic 12.04.2016 10-12h.
Introducció al motion capture (Mocap) 12.04.2016 11h-13h
Fab Lab: ulleres de realitat virtual 13.04.2016 16-18h
Reanimació pulmonar 12.04.2016 12h-13h i 13h-14h
Com funciona la borsa? 13.04.2016 12h-13.30h
Workshop: innovació vs creativitat 14.04.2016 9.30h-11.30h
Jornada de màrqueting 13.04.2016 10h-13:30h
Les noves professions a l'entorn digital 12.04.2016 12-14h
Jornada de portes obertes 16.04.2016 matí i tarda
També forma part de la SIOP la Jornada de portes obertes dels diferents estudis universitaris que es du a terme el dissabte 16 d'abril, en què es mostrarà als futurs estudiants com és el campus universitari i se’ls orientarà sobre les carreres que poden i volen estudiar. A més, també es duran a terme visites guiades per les instal·lacions del parc.
La SIOP l'organitza l'Ajuntament de Mataró amb el suport del TecnoCampus, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.
Innovem és una start-up nascuda a la incubadora Tecnocampus que fruit de la seva activitat d’investigació de més de dos anys, han desenvolupat un nou producte, MovMe. Entrevistem Ramon Serra, director executiu d’Innovem i sirector d’operacions de Retia Tech.
1) Ramon, fes-me un breu pitch del que és Movme...
Movme és un sistema biomecànic per la valoració clínica de patologies del sistema muscul-esquelètic. Analitza el moviment de qualsevol articulació, a mode entenedor, és el termòmetre per mesurar el moviment que es pot aplicar a qualsevol rehabilitació de tractament traumatològic.
2) Explica’ns quina tecnologia utilitzeu...
La nostra tecnologia de precisió digital consta de dos sensors inercials que detecten l’amplitud del moviment, velocitat a la que es realitza i la seva acceleració. D’aquesta manera es poden realitzar captures de moviment, obtenint informació permanent de la posició relativa de cada sensor respecte de l’altre.
3) En que es diferencia el vostre equip amb els ja existents al mercat?
Els estudis biomecànics amb càmeres són més cars i més imprecisos i no ofereixen gràfica en temps real. Els nostres equips utilitzant els tres paràmetres, amplitud, velocitat i acceleració, permeten realitzar medicions d’elevada precisió, amb errors despreciables en relació als sistemas òptics tradicionals. Jo sempre utilitzo la metàfora de que com la diferència entre fotografia analògica i la digital. Si la prova amb les càmeres surt malament i el pacient ja ha marxat, és invalidada o poc fiable.
4) Quins són els àmbits d’aplicació?
En aquests moments, estem testejant el sistema amb patologies com la fuetada cervical fruit d’un accident de trànsit, per exemple; també amb pacients que s’han implantat pròtesis d’extremitats i han de fer rehabilitació.
Però té moltes altres aplicacions, el sistema ja està preparat per valoració de qualsevol lesió esportiva. En un futur, també té moltes aplicacions, entre d’altres, anàlisi de rendiment d’esports i anàlisi ergonòmic per exemple en cadenes de muntatge de fàbriques.
5) Retia Tech, l’empresa comercialitzadora de movme està integrada per tres socis més. Com va sorgir el partenariat?
Es tracta de tres empreses més ( a més de Innovem), especialitzades en serveis jurídics en medicina i valoracions i biomecànica. Ens aporten molta experiència i contactes en el sector que ens han ajudat a testejar el sistema amb empreses de rehabilitació.
6) Ja teniu a punt el producte per sortir a vendre?
Sí, estem tancant els primers contractes amb dues asseguradores de salut. Estem oferint la possibilitat de venda de l’equip però també la cessió de l’equip cobrant un fee per valoració. També tenim algunes empreses que ens estan demandant el servei integral en l’estudi de la funcionalitat i moviment, amb la interpretació dels resultats en funció dels objectius dels diferents clients.
El Centre de Simulació i Innovació en Salut (CSIS) de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus duu a terme aquesta setmana les proves d’Avaluació de Competències Objectiva i Específica (ACOE), adreçada als estudiants de tercer del Grau en Infermeria.
L’ ACOE, que es realitza els dies 6, 7 i 8 d’abril, és un format d’avaluació pràctic que simula, en diversos escenaris, situacions clíniques reals en les quals es poden trobar els estudiants quan arribin al món professional. En concret es plantegen deu situacions, els estudiants tenen dos minuts per llegir el cas i, quan sona un timbre, han d’accedir al box on es troba el pacient i resoldre la situació amb màxim deu minuts.
Aquest tipus d’avaluació és clau perquè els estudiants de tercer puguin detectar les seves fortaleses i mancances quan encara els queda un any per poder llimar qualsevol aspecte formatiu i de pràctica clínica abans de graduar-se i entrar en el món laboral. Una de les estudiants que ha realitzat avui l'ACOE, la Noelia, explica que malgrat es passen nervis perquè tens molta pressió, aquesta prova “és una bona manera per saber en quina situació et trobes en aquest moment de la carrera i ser conscient dels aspectes que has de millorar com a futur professional".
La tercera edició del Pla Embarca va arrencar ahir dimecres sis d'abril amb una sessió grupal. El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, va donar la benvinguda als participants, un total de quinze empreses (de les quals cinc estan instal·lades al TecnoCampus) que, el llarg dels propers mesos, prendran part en aquesta iniciativa d'ACCIÓ, que al Maresme gestiona el TecnoCampus. Teodoro va destacar l'interès que ha general el programa, que ha provocat que s'hagi hagut de fer una selecció prèvia desl participants.
El Pla Embarca celebrat el 2015 (la segona edició) es va tancar amb molts bons resultats per a les empreses participants.
Els participants del 2016 són:
1. ADAPTIVE LEARNING (SNACKSON): plataforma de generació de micro formacions a través del mòbil per a empreses.
2. SMALLE TECHNOLOGIES: spin off de la UB que ha dissenyat el eForcis, un generador d’energia elèctrica a partir de les onades. generador de baixa potència (1-5 w) pensat per instal·lar-se en boies (oceanogràfiques, meteorològiques, de senyalització marítima) i donar-li més autonomia.
3. MISTER LÓPEZ: plataforma que connecta a través d’un chat professionals del sector de les reparacions i les reformes de la llar amb les persones que necessiten el servei.
4. ATTA COMMUNITY: plataforma adreçada a motivar treballadors i construir equips altament cohesionats que incorpora tècniques de gamificació eficaç
5. LULABYTES: sistema d’entrenament per a ciclistes, patentat a nivell mundial, per a qualsevol especialitat de ciclisme, que permet transportar-se amb facilitat, ocupa poc espai i s’adapta fàcilment a qualsevol tipus de bicicletes.
6. EDUCANLIA COMMUNICATION: app mobil de gestió i comunicació entre docents, escoles i alumnes.
7. BRANDFIE WORKDWIDE: App com a eina de màrqueting on les marques es promocionen a través de branded selfies que fan els usuaris i a canvi els ofereix descomptes. descomptes.
8. FORMBYTES TECHNOLOGIES: hardware i software d’impressió 3D, enfocat al sector educatiu
9. NEIXTAGS: app per a entitats que gestionen un col•lectiu de persones per poder informar i oferir gestions en línia als seus membres, usuaris i seguidors
10. BIGLE LEGAL: plataforma on-line que permet la creació de documents legals per a persones i empreses
11. GEEMBA: plataforma on-line i mòbil de venda d’hores als centres esportius associats oferint així flexibilitat amb un sistema de tarificació innovador.
12. IMMIGRATION SPAIN: plataforma on-line que ofereix informació i assessorament integral legal en gestió dels tràmits d’immigració adreçat a particulars i empreses d’arreu del món que volen accedir a Espanya.
13. MIND THE APP: empresa desenvolupadora d’aplicacions mòbils amb tecnologia pròpia que ofereix solucions a mida per a empreses
14. LA CATALANA D’ABORÍGENS: agència de viatges i tour operador especialitzat en turisme gastronòmic per a professionals i viatgers interessats en la cultura catalana.
15. BARCELONA ZERO LÍMITS: agència de viatges de receptiu, especialitzada en Turisme Inclusiu.
L’auditori del TecnoCampus va acollir ahir dimarts 23 de febrer la jornada d’INNY, pensada per promoure l’esperit emprenedor entre els estudiants de batxillerat. En aquesta ocasió van assistir-hi alumnes de tres centres educatius de Mataró: Escola Pia Santa Anna, Freta i Institut Thos i Codina. Gairebé van ser 300 els joves que van assistir a la jornada d’aproximadament dues hores en la qual es van realitzar tres ponències de quinze minuts, un torn de preguntes/respostes i finalment una sessió de “networking” per als centres educatius que van voler quedar-se per compartir dubtes, experiències i converses amb els tres ponents d’Inny: Alba Coll, Carles Ribes i Nil Mora. Inny és una organització sense ànim de lucre autogestionada per un grup de joves d’entre 15 i 25 anys amb l’objectiu d’esdevenir un punt d’intercanvi de projectes de vida, tot potenciant la proactivitat i l’esperit emprenedor.
La primera ponència va anar a càrrec d'Alba Coll, una estudiant de 20 anys que va narrar la seva experiència de superació personal quan va patir trastorns alimentaris severs fa uns anys. Arran d’aquesta experiència Alba Coll va crear amb quatre companys més l'entitat Caminem Junts, amb l'objectiu de donar suport moral a pacients en tractament de salut mental. Una de les altres xerrades la va realitzar el vocalista i guitarrista Carles Ribes, membre de la banda de pop-rock catalana Amelie.
Inny és el segon projecte que impulsa Nil Mora, després de crear amb divuit anys Gobtx, una iniciativa per organitzar viatges per a estudiants i joves amb tracte directe. Després d’un primer any al TecnoCampus estudiant el Grau en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació, va decidir continuar els estudis universitaris a Londres, on va començar a desenvolupar i promoure INNY. En aquest sentit, Nil Mora va explicar la seva experiència en el camp de l’emprenedoria i va animar els estudiants a mantenir una actitud extremadament proactiva per a aconseguir qualsevol objectiu.
L’empresa Braingaze, ubicada al parc TecnoCampus, va participar la setmana passada en la Neurotech Investing and Partnering Conference a Boston (Massachusetts), per presentar el seu projecte empresarial a fons d’inversió i fer networking amb empreses del sector de la salut. La Neurotech Investing and Partnering Conference és la principal conferència de la indústria de la neurotecnologia, incloent productes farmacèutics, dispositius mèdics i software de diagnosi per al cervell i el sistema nerviós.
En total són deu les empreses catalanes que van viatjar fins a Massachusetts, des del dilluns 4 fins al divendres 8 d’abril, per participar en una missió empresarial amb l’objectiu de buscar noves oportunitats de negoci relacionades amb l’àmbit digital health i el big data aplicat a les ciències de la vida. Aquesta missió l’organitza la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, i Biocat, l’entitat que coordina i promou el sector de les ciències de la vida i de la salut a Catalunya. Les altres empreses que han participat en aquesta missió empresarial són FractalMed, Mind the Byte, Mint Labs, Sequentia, Made of Genes, OpenTrends, Dinamon, Clinical Document Engineering i Health App. Mint Labs, que ofereix una plataforma remota de visualització i anàlisi avançada d’imatges especialitzada en el sector de la salut, va guanyar els Premis Creatic l’any 2013.
La participació de Braingaze, empresa fundada al 2013 per Laszlo Bax i Hans Super al TecnoCampus, s’emmarca dins de les accions per difondre el programari que ha desenvolupat l’empresa per optimitzar el diagnòstic de problemes relacionats amb l’atenció i la percepció, com el Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDAH). Aquest mètode ha estat creat mitjançant la tecnologia eye tracking, que es basa en el descobriment de la capacitat de predicció dels petits moviments dels ulls com a marcador per al processament visual cognitiu. Laszlo Bax, cofundador de l’empresa, explica l’objectiu de participar en aquesta missió és “conèixer la realitat del món de l’emprenedoria del sector de la ciència de Boston, ja que és un punt de referència a nivell mundial, i parlar amb potencials inversors”.
La Install Party, una iniciativa d'Xnergic, va reunir divendres passat 22 centres de secundària de tot Catalunya en una festa al voltant de la tecnologia que, en només dues edicions, ja s'ha consolidat. La xifra d'assistents va superar les expectatives: hi van participar més de 200 persones. Al llarg de la tarda, els nois i noies van poder participar en tallers de Stop Motion, de software lliure i d’ulleres de realitat virtual. A part dels tallers, els estudiants també van poder assistir a xerrades sobre ciència i videojocs, de la mà de Toni Pou, o sobre com funciona un telèfon mòbil per dins, a càrrec del director de Poppox, Jordi Serra. Finalment, Jordi Delgado va fer una presentació sobre el moviment Anonymous.
Jordi Serrra, director de l’empresa Poppox, ubicada al TecnoCampus, va animar els estudiants a crear els seus propis projectes: “Si voleu muntar alguna cosa, es pot començar amb poca gent però ajudant-se els uns als altres, és important la gent de la qual t’envoltes”. També va participar a la Install Party l’empresa del parc Formbytes, dedicada a desenvolupar impressores 3d de qualitat per a tothom: “És una oportunitat perquè els joves ho coneixien però sobretot perquè el professorat ho vegi com a una gran oportunitat per incorporar aquest instrument a l’institut”, explica el cofundador de l’empresa Quim Agustí.
L'alcalde de Mataró, David Bote, i la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, van assistir a la Install Party per conèixer de primera ma els projectes presentats. Al vespre va arribar l'hora dels premis, que van lliurar Dolors Guillén i el director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro. Els reconeixements van ser per a:
"Laboratori d’investigació en l’aprofitament de les energies renovables i IOT per l’ús quotidià en les smartcities", de l’INS Ernest Lluch (Barcelona).
"Dispositiu d’ús quotidià que permet a les persones discapacitades assolir independència en la seva mobilitat", de l'alumne Adrià Arroyo, de l’Escola Meritxell (Mataró).
Un equip format per sis estudiants del Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació del TecnoCampus participen en el primer campionat de Catalunya universitari del videojoc League of Legends, que tindrà lloc aquest cap de setmana 15 i 16 d’abril al Elite Gaming Center de Barcelona. El nom de l’equip és Free ESM i està format pels alumnes Jan Jiménez, Cristina Vilchez, Raúl Garcia, Fernando García, Quim Ruiz i Marc Torres.
L’equip serà el representant de la Universitat Pompeu Fabra, centre al qual està adscrit el TecnoCampus, en aquest torneig de League of Legends, un joc multijugador que fusiona la velocitat i la intensitat de l’estratègia en temps real amb elements del joc de rol. En aquest sentit, Raúl Garcia explica que la clau per ser un bon jugador és “tenir capacitat de reacció, saber prendre decisions ràpidament i, sobretot, tenir una bona comunicació amb el teu equip”. Aquests sis joves porten casi un any jugant plegats però la majoria d’ells era la primera vegada que jugaven un torneig d'aquestes característiques. “Al principi sí que estàvem una mica nerviosos perquè era la primera partida”, explica la Cristina Vilchez mentre descriure com van viure aquesta final. L’equip representa la UPF després d’haver guanyat la fase eliminatòria que es va jugar el 13 de març i vèncer l’equip TCM Gaming, també format per estudiants del TecnoCampus, que va quedar en segona posició. Aquesta fase prèvia era online i els participants d’una mateixa universitat competien entre ells per classificar-se i representar la seva universitat en el torneig final.
El campionat que es disputarà aquest cap de setmana serà presencial i constarà d’una fase de grups i d’una de PlayOffs, on es decidirà els campions universitaris de Catalunya en aquesta modalitat de eSports. L’equip vencedor, a part de guanyar el títol per a la seva universitat, guanyarà Riot Points, que són una de les dos monedes que s’utilitzen en el joc i que s'aconsegueixen a través de diners reals. Fernando Garcia explica que “representar la teva universitat sempre és un al·licient per jugar el torneig” però que el principal objectiu com a equip és passar-ho bé i gaudir fent allò que els agrada. Aquest torneig s’emmarca dins de l’aposta de l’Esport Català Universitari (ECU) per el fenomen dels eSports, enguany els campionats de Catalunya universitaris celebren la seva 31a edició però la primera competició en aquesta modalitat.
Des del TecnoCampus desitgem molta sort a aquest equip d’estudiants en la final del torneig de League of Legends!
Despertar-se amb bon rotllo i energia és la clau per començar el matí de la millor manera. Per això, el TecnoCampus ha acollit avui dimecres 13 d’abril el programa “El matí i la mare que el va parir” de Ràdio Flaixbac, que s’ha emès en directe des de les 7h fins a les 10h. L’auditori s’ha omplert amb més de 300 estudiants del TecnoCampus, d’alumnes de quart d’ESO i de primer de Batxillerat de l’Escola Freta de Mataró i d'estudiants de l’Institut Montgròs de Sant Pere de Ribes (El Garraf).
“El matí i la mare que el va parir” és el programa líder a Catalunya en la ràdio juvenil, el programa despertador i d’entreteniment amb més trajectòria de Catalunya. Aquest és el sisè any que el TecnoCampus acull l’emissió en directe del programa matinal de l'emissora Ràdio Flaixbac. Tot l’equip encapçalat per Carles Pérez ha dinamitzat el programa amb música, humor i potenciant la participació dels estudiants. L’home que brama i El Gran Germán han estat dos dels protagonistes que han donat un toc de diversió al programa, interactuant amb els espectadors i cantant un rap sobre el TecnoCampus. El presentador Carles Pérez també ha entrevistat en directe la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, que ha destacat els avantatges d’estudiar al TecnoCampus. En aquest sentit, Guillén ha remarcat la connexió i l'estreta relació entre universitat i empresa, que permet als estudiants estar en contacte amb emprenedors, realitzar pràctiques i fins i tot aconseguir la seva primera feina.
Al llarg del programa els estudiants han pogut escriure missatges en papers que després s’han llegit en directe. La Paula, estudiant de l’Escola Freta, ha explicat que aquesta és la segona vegada que assisteixen al programa: "La veritat és que ens agrada molt venir ja que la majoria som seguidors de Ràdio Flaixbac”. Per altra banda, els professors de l’Institut de Montgròs han explicat el programa és una gran oportunitat perquè els estudiants vegin com funciona un programa de ràdio de veritat, ja que aquest trimestre els alumnes realitzaran un programa de ràdio en una assignatura.
Per acabar, el grup musical Animal ha tocat en directe el primer single “Només amb tu” del seu nou disc Més enllà de les paraules i ha presentat una cançó inèdita. L’equip de Ràdio Flaixbac ha regalat samarretes als estudiants, que s’han pogut fer fotografies amb cadascun d’ells al final del programa.
El 23è Congrés nacional català d’urgències i emergències ha reunit avui al TecnoCampus metges, infermeres i tècnics sanitaris per debatre sobre la pràctica de l’atenció urgent. El programa del congrés ha plantejat qüestions com si els malalts de càncer i la gent gran amb malaltia crònica es poden tractar igual que la resta de malalts que passen per un servei d’urgències; els resultats del primer any d’aplicació del codi d’emergències per a la sèpsia greu; el primer protocol a Catalunya (implantat a l’Hospital de Mataró ara fa un any i mig) que permet tractar amb antibiòtics orals els pacients amb diverticulitis, els aspectes ètics més rellevants de l’atenció urgent o com afrontar el rebuig al tractament per part del malalt.
Els serveis d'urgències dels hospitals de Mataró i de Badalona (el Germans Trias i Pujol) han unit esforços en l'organització d'aquest congrés juntament amb el TecnoCampus, que des de la posada en marxa de l'Escola Superior de Ciències de la Salut, ara fa sis anys, és un actor rellevant en la formació dels professionals de la salut del territori.
En la inauguració del congrés, la presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillén, ha destacat la col·laboració amb els centres sanitaris organitzadors, del Maresme i del Barcelonès Nord, per part del'Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus. El gerent del Consorci Sanitari del Maresme, Ramon Cunillera, ha apuntat que el funcionament del servei d'urgències és crucial en el funcionament general d'un hospital i ha animat a la innovació i el debat en aquest àmbit. Finalment el regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo, ha remarcat la importància d'una gestió eficient i ètica en les institucions sanitàries.
L’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus ha organitzat per a demà divendres 15 d’abril una conferència pensada per als estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs de la mà de Juan Manuel Delfín, director del reconegut estudi de gravació de videojocs OMUK. La conferència titulada “¿Qué me estas contando? o cómo enfrentarse al proceso de grabación de diálogo en videojuegos” es durà a terme de 15h a 17h a l’aula 101. Aquesta xerrada s’emmarca dins del cicle de conferències “Els videojocs i els seus protagonistes”.
La conferència és centra en l’enfocament que es dóna a la gravació de diàlegs per a videojocs i com la incorporació d’objectes pot ajudar a millorar els resultats. En aquest sentit, la conferència vol remarcar la importància del context a l’hora de dissenyar un videojoc, ja que una mala interpretació, una mala traducció o la manca de context pot fer que un joc fracassi. Al llarg de la conferència, també es tractarà la relació amb els “publishers”, els estudis de gravació i els actors així com el debat entre actors coneguts i professionals de la veu.
Juan Manuel Delfín porta més de nou anys treballant en la gravació i producció de diàlegs per a videojocs a OMUK, un estudi de doblatge especialitzat en videojocs i amb seu a Londres que s'ha convertit en un referent internacional en aquest àmbit. A més, Juan Manuel Delfín va tenir la oportunitat de treballar durant un temps en títols tant emblemàtics com Broken Sword, The Witcher, Deponia, Book of Unwritten Tales, Telltale Game of Thrones així com en produccions nacionals com Randal’s Monday, Candle i Blues and Bullets.
Un grup de quaranta estudiants de màrqueting danesos, de la Business Academy South West, han visitat aquesta setmana el TecnoCampus en el marc d’un viatge d’estudis a Barcelona. La visita s'emmarca en el programa internacional del TecnoCampus, gràcies al qual s'han firmat convenis de col·laboració amb gairebé un centenar de centres d'educació superior d'altres països. La visita ha consistit en un recorregut per la incubadora, els diversos espais del campus i una classe pràctica de mà de Giovanni Giusti, coordinador del Màster en Emprenedoria i Innovació, sobre emprenedoria. També se'ls ha informat sobre la Summer School 2016, que tindrà lloc el mes de juliol i que s'adreça fonamentalment a un públic estranger.
El quart Cicle de Conferències sobre Economia i Societat, organitzat per l'Escola superior de Ciències Socials i de l'Empresa, ha començat t avui amb una conferència de la professora de la Universitat de Barcelona Maite Vilalta, que ha disseccionat l'estructura de despeses i ingressos dels ajuntaments. Vilalta ha indicat que els ajuntaments estan assumint moltes competències en ensenyament o sanitat, i, malgrat això, ha conclòs que tenen una participació en la despesa pública del 12%, inferior a la mitjana dels països d'estructura federal.
El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, ha estat l'emcarregat de donar la benvinguda a l'acte, i ha apuntat que les conferències, malgrat que s'emmarquen en una assignaura del Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, són obertes a qualsevol ciutadà interessat pels temes econòmics. Podeu consultar la programació del cicle aquí.
La setena edició del programa InnoEmprèn ha arrencat avui amb una sessió de benvinguda a càrrec del director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro. En aquesta edició s'hi han inscrit deu persones que desenvoulparan nou projectes.
InnoEmprèn té com a objectiu l’estimulació, captació i posada en marxa de projectes de gran projecció i valor afegit de la mà de la metodologia Lean StartUp i les eines de Customer Development, Business Model Canvas i Prototyping. S’adreça a emprenedors i emprenedores que tenen una idea de negoci innovadora i/o de base tecnològica amb aplicació a qualsevol mercat, és a dir, amb una proposta de valor singular i diferenciada que evidenciï un clar avantatge competitiu.
L’assessorament per part de professionals de reconegut prestigi que actuaran de mentors, l’entrenament de capacitats i la formació impartida per experts en finançament són alguns dels elements del programa.
Aquest programa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.
La Jornada de Portes Obertes, que com cada any ha obert avui les portes a futurs estudiants, ha tingut una afluència massiva de públic des de primera hora del matí. A les deu han començat les sessions informatives de cada grau, que han continuat a la tarda. Durant tot el dia, s'han fet visites guiades a les instal·lacions per explicar tant la història del TecnoCampus com les instal·lacions.
Bona part del públic ha estat gent de fora del Maresme que per primer cop visitava el complex. Aquest és el cas de Miquel Ribera, que és de Manresa i el seu fill vol estudiar un grau relacionat amb enginyeria. Els va convèncer tant el TecnoCampus al Saló de l'Ensenyament que van decidir assistir a la Jornada de Portes Obertes: “El fet sigui un centre tan connectat amb el món de l’empresa i que el grau estigui enfocat cap al món laboral és un gran avantatge”, ha explicat Miquel Ribera. També ha participat a la Jornada de Portes Obertes gent de Vic, com l'estudiant de batxillerat Albert Carol, que ha explicat que les instal·lacions són “molt noves i innovadores, el TecnoCampus és un centre molt ben equipat per estudiar el Grau en Mitjans Audiovisuals”.
Altres estudiants que han assistit a les sessions informatives dels graus han destacat la bona planificació del grau i el caràcter pràctic de les assignatures. L’estudiant Adrià Boi, que ha participat a la sessió del Grau en Disseny i Producció de Videojocs, considera que “la planificació és molt atractiva perquè el grau està més enfocat a 'aprendre fent' que a només estudiar.
Durant les visites guiades a les instal·lacions els participants han entrat als laboratoris de pràctiques i han parlat amb els coordinadors de cadascun dels graus i màsters. Alhora, a les sessions informatives han pogut conèixer de primera mà tota la informació sobre el grau i preguntar dubtes al coordinador i a estudiants.
L’Escola Superior de Ciències de la Salut celebra entre avui i demà el Fòrum del Talent Salut, adreçat als estudiants del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i del Grau en Infermeria. L’objectiu és crear un punt de trobada entre les empreses i els alumnes i graduats del TecnoCampus. La sessió d’avui al matí ha estat marcada per l’alta assistència per part dels estudiants dels dos graus, majoritàriament de quart curs.
La coordinadora del Grau en Ciències de l’Activitat i de l’Esport, Marta Carrasco, considera que el Fòrum del Talent Salut és “una gran oportunitat perquè els alumnes coneguin els diferents àmbits en els quals podran treballar quan entrin al món laboral”. Professionals dels àmbits de salut, ensenyament, gestió i recreació i oci han estat els ponents. Marta Carrasco ha valorat positivament l’assistència dels estudiants i l'interès a l’hora de fer preguntes als convidats En aquesta mateixa línia s’ha mostrat la coordinadora del Grau en Infermeria, Lorena Molina, que ha remarcat la importància d’aquest tipus de jornades perquè són "una bona ocasió perquè els estudiants coneguin com funciona cada hospital i institució sanitària; aquí tenen la oportunitat de conèixer el director de cada centre i fins i tot poder donar-li el currículum”.
Una estudiant del Grau en Infermeria, Carmen Méndez, creu que el més interessant del Fòrum del Talent Salut és “saber quins perfils professionals estan buscant les institucions sanitàries, ja que d’aquí poc entrarem al món laboral”. Per altra banda, l’estudiant de CAFE Maria Molina reconeix que participar en el Fòrum del Talent Salut permet “orientar-te professionalment per saber què voldràs fer després d’acabar el grau, conèixer casos concrets i persones que estan treballant en els diferents àmbits del nostre sector”.
Al llarg del matí, s’ha realitzat una jornada d’orientació professional amb diferents directius d'empreses i institucions sanitàries que han realitzat una ponència de 30 minuts i un col·loqui posterior amb el assistents. El Fòrum del Talent Salut té lloc els dies 18 i 19 d’abril a la Sala de Graus per als estudiants de CAFE i a la Sala Burriac per als alumnes del Grau en Infermeria.
Busques feina? El Programa Skills t'ofereix les eines per aconseguir-ho!
Millora el teu currículum 2.0, afronta les entrevistes de feina amb més probabilitats d’èxit i aprèn a utilitzar les xarxes socials en la teva recerca de feina. El proper dilluns 25 abril iniciem aquestes sessions en horaris de matí i tarda. Per consultar les dates, els horaris i inscriure´t, clica en aquesta pàgina. Les sessions són gratuïtes i les places limitades.
El programa Skills, organitzat pel servei de Carreres Professionals de TecnoCampus, té com objectiu oferir eines als estudiants i alumnis del Tecnocampus per poder desenvolupar les seves competències i habilitats professionals, amb l'objectiu d'augmentar la seva empleabilitat. Les sessions les desenvoluparan professionals del sector amb una orientació teòrica i pràctica. Són les següents:
Com fer el teu Currículum Vitae 2.0
Com afrontar una entrevista de treball amb garanties d'èxit
Les Xarxes Socials, un aliat indispensable en la teva recerca de feina
No perdis l’oportunitat de créixer professionalment!
S'ha obert el termini per sol·licitar l'admissió a un estudi de grau a l'Escola Superior Politècnica i l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa per a persones amb estudis oficials espanyols parcials o amb estudis universitaris estrangers parcials o totals que no hagin obtingut l’homologació del títol a Espanya, pero que compleixin amb el requisit de tenir reconeguts un mínim de 30 crèdits en l'estudi de grau al qual es vol accedir. El termini per presentar la sol·licitudacaba el 13 de maig.
Consulta els requisits, els criteris, la documentació necessària i les dates en el següent enllaç: estudis iniciats.