
Una trentena de persones han participat a la sessió d’aquest matí sobre el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades, normativa que entrarà en vigor a partir del 25 de maig del 2018 i que obligarà a totes les empreses a gestionar d’una manera diferent les dades de caràcter personal. Es tracta d’un reglament que neix amb l’objectiu de garantir els drets a la privacitat a Internet i per impulsar l’economia digital a Europa. La sessió, organitzada des del parc empresarial i tecnològic del TecnoCampus, ha anat a càrrec de Paula García Rey, directora de qualitat de l’empresa PONS IP.
“La protecció de dades ha anat en els últims temps de la mà de l’evolució de les noves tecnologies”, ha afirmat García Rey durant la sessió. En aquest sentit, alguns de les principals canvis són una nova regulació sobre l’elaboració de perfils per avaluar determinats aspectes d’una persona, la millora de les bretxes de seguretat i la incorporació les dades genètiques i biomètriques a la llista de dades sensible, entre d’altres. “Les persones físiques hauran de fer a partir d'ara una acció positiva per donar el seu consentiment”, ha afirmat la directora de qualitat de PONS IP. Això significa que pràctiques com el consentiment tàcit o els enunciats escrits en negatiu no seran legalment vàlides.
El nou Reglament Europeu de Protecció de Dades també inclou algunes modificacions en els àmbits del dret a l’oblit, la transparència, la portabilitat de dades o l’evolució de l’impacte, per exemple. En aquest sentit, García Rey ha explicat que la normativa pretén generar una “cultura de la proactivitat” i fomentar “més consciència sobre la importància de la recollida i el tractament de les dades de caràcter personal”. “La nova legislació insta a les empreses a ser més clares a l’hora de recollir les dades de caràcter personal i a donar la informació d’una manera més clara i diversificada”, ha conclòs la directora de qualitat de PONS IP.