Quantcast
Channel: Noticies
Viewing all 2150 articles
Browse latest View live

El Tecnocampus col·labora amb la 21a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

$
0
0

La Nit de les telecomunicacions i la informàtica és l'acte institucional pioner i de referència del sector de les Telecomunicacions i Tecnologies de la informació a Catalunya. L'organitzen conjuntament l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), institucions amb les quals el TecnoCampus, que imparteix diversos graus relacionats amb les enginyeries, hi té una relació continuada. El TecnoCampus participarà un any més en la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica com a institució col·laboradora. A més, l’acte serà presentat per la periodista i professora de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus Gina Tost.

La Nit és el punt de partida de les activitats del sector a Barcelona i la primera trobada de networking de l'any entre professionals, empreses, administració pública, associacions i institucions del sector TIC.

L'esdeveniment és, a més a més, el marc de lliurament dels Premis de La Nit. Els Premis Salvà i Campillo, guardó de prestigi que reconeix a la personalitat de l'any i al jove emprenedor, així com els Premis Alan Turing, de reconeixement al CIO de l'any i a la responsabilitat social, així com l'entrega del Premi d'honor de La Nit.


La sessió “Beneficis de la PIME Innovadora” reuneix una trentena d’empreses

$
0
0

Ahir dimecres 27 de gener el TecnoCampus va acollir la jornada “Beneficis de la PIME Innovadora”, d’especial rellevància per a la comunitat empresarial. La sessió, que es va dur a terme al llarg del matí, va comptar amb la participació de casi trenta empreses interessades en els avantatges del Segell de PIME Innovadora, que atorga el Ministeri d’Economia i Competitivitat.

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents de la jornada i de presentar el representant del Ministeri d’Economia i Competitivitat, José María Peláez, i la delegada a Catalunya de l’entitat de Certificació EQA, Marta Sánchez Sebastián. Els dos experts van ser els responsables d’explicar detalladament els avantatges del Segell PIME Innovadora, els incentius fiscals R+D+i i el model de certificació necessari per obtenir-lo.

La majoria dels assistents eren d’empreses del TecnoCampus, encara que també van assistir a la sessió  companyies de fora del parc. La representant de l’empresa de desenvolupament de software per al sector de la fotografia i impressió digital Imaxel Lab, ubicada a les instal·lacions del TecnoCampus, explicava que els interessava força assistir a aquesta sessió perquè “com a empresa d’innovació tecnològica, volem treure el màxim rendiment dels incentius fiscals”. També van assistir-hi empreses que volien conèixer amb més profunditat el segell de PIME Innovadora per incloure aquest servei i oferir-lo als seus clients. Aquest és el cas d’Eurecat-CETEMMSA, el principal Centre Tecnològic de Catalunya. 

L’obtenció del segell permetrà a les empreses poder comptabilitzar les deduccions fiscals per a projectes de R+D+I, bonificacions en la cotització a la seguretat social per a personal investigador dedicat en exclusiva a activitats de R+D+I i podran optar a altres subvencions.

El TecnoCampus actualitzarà el portal La Mosqueta de la Fundació el Maresme

$
0
0

El TecnoCampus s'ha compromès amb la Fundació el Maresme a actualitzar el portal La Mosqueta, posat en marxa fa anys pel mateix TecnoCampus. La Mosqueta és un portal web amb activitats multimèdia, que té com a objectiu desenvolupar les capacitats motrius, cognitives i comunicatives dels nens i nenes amb necessitats educatives especials. La característica principal és la forma d’accés a les activitats, que es pot fer a través de commutadors i d’un ratolí adaptat en els casos que l’usuari té greus problemes motrius. L'Escola d’Educació Especial l’Arboç de Mataró, gestionada per la Fundació el Maresme, fa un ús intensiu d'aquesta eina, així com altres centres de característiques similars d'arreu de l'Estat.

Aquesta acció, que es concretarà els propers mesos, forma part de les accions solidàries que el conjunt de treballadors i treballadores de la Fundació TecnoCampus va acordar posar en marxa el 2016 en una en una reunió celebrada abans de Nadal. La Fundació també col·laborarà amb la Fundació Sant Joaquim i AGIM.

Podeu conèixer l'Escola l'Arboç i el projecte en el qual participarà el TecnoCampus en aquest vídeo:

 

El TecnoCampus patrocina per primer cop la cursa atlètica Mataró Run Festival

$
0
0

La presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillen, i el president de l’associació Junts per l’Esport, Joan Gros, van signar dimecres el conveni de patrocini de la cursa atlètica Mataró Run Festival. La prova se celebrarà el diumenge 6 de març i seguirà el format de les dues anteriors edicions, amb sortida a les 9h de les curses de cinc i deu quilòmetres i, posteriorment, de les curses infantils, una de 600 metres per a nens i nenes de 6 a 9 anys i una altra de 1.200m per nens i nenes de 10 a 14 anys.

L’edició d’enguany l’organitza la nova entitat Junts per l’Esport de Mataró, integrada pels sis grans clubs de la ciutat (CA Laietània, Iluro Hoquei Mataró, Hoquei Mataró, Club Joventut Handbol Mataró, Club Esportiu Futsal Mataró i Centre Natació Mataró). Aquesta nova entitat té el suport de l’Ajuntament de Mataró i el Tecnocampus, que es compromet a difondre les activitats dels clubs a la comunitat empresarial i universitària del parc. Tots els col·lectius del TecnoCampus i els socis dels diferents clubs que integren Junts per l’esport de Mataró podran gaudir d’un descompte especial en la inscripció. 

L'emprenedoria, a debat a la Xarxa de Televisions Locals, amb la participació del TecnoCampus

$
0
0

La Xarxa de Televisions Locals ha emès aquesta setmana, en el programa Ben Trobats, una secció dedicada als emprenedors. S'hi han debatut les dificultats per a trobar finançament, la "moda" de l'emprenedoria, la baixa tolerància al fracàs en les iniciatives empresarials o els passos a seguir per engegar un negoci. Per part del TecnoCampus, hi va participar la cap d'emprenedoria, Antònia González, que va remarcar la importància dels equips humans que hi ha darrera dels projectes per poder arribar a l'èxit i la necessitat que l'emprenedor es deixi assessorar.

El podeu veure aquí:

El professor Ayza participa en una taula de debat sobre el futur de la indústria

$
0
0

Industria 4.0 és el nou paradigma que es proposa al sector industrial, basat en els sistemes ciberfísics (CPS), internet de les coses (IoT), internet dels serveis (IoS) i la fàbrica intel·ligent (Smart Factory). L’adopció d’aquest paradigma suposa aplicar canvis tecnològics i canvis culturals en l’organització de les empreses. Per aquesta raó, el Col·legi d’Enginyers Graduats i d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona organitza un conjunt de cursos pràctics, debats tècnics i jornades tècniques durant tot el 2016 dedicats a la Indústria 4.0 en tots els seus àmbits.

La primera activitat d’aquest cicle va ser la Taula de Debat realitzada el passat 25 de gener a la seu d'Enginyers-BCN. La Taula de Debat, organitzada per l’Associació d'Empreses d'Informàtica i Tecnologies (ASEITEC) i moderada pel professor Jordi Ayza, de l’Escola Superior Politècnica de Tecnocampus, va reunir representants de l'Administració, de Centres de Transferència de Tecnologia i Empreses, que van permetre als assistents conèixer la situació i oportunitats a Catalunya en relació a la Indústria 4.0.

Lyncat: una app nascuda de la col·laboració entre les empreses Now i Start.cat del TecnoCampus

$
0
0

Treballar en equip, compartir idees o posar-se d’acord per aconseguir un mateix objectiu són algunes de les experiències cada cop més habituals dins del món empresarial. El futur està en la col·laboració entre empreses, unir esforços i cooperar per tal d’aconseguir un objectiu comú. Així és com ha nascut l’aplicació mòbil Lyncat, sorgida del treball en equip de l’agència de màrqueting digital Now i de l’empresa de disseny i desenvolupament d’aplicacions mòbil multiplataforma Start.cat, ambdues allotjades al TecnoCampus.

Lyncat és una aplicació mòbil per a empreses que es pot administrar des del núvol i que facilita la comunicació i la gestió de continguts. Pau Marí, director general de NOW, i el responsable de desenvolupament de mobilitat de Start.cat, Dani Marín, expliquen com ha estat l’experiència de col·laboració entre les dues empreses.

Quin és l’objectiu de Lyncat?
Lyncat sorgeix amb dues intencions: que una empresa o entitat pugui disposar d’una aplicació mòbil nativa a un preu competitiu i que la pugui administrar sense haver de dependre de ningú.

Quines són les principals característiques que diferencien Lyncat de la competència?
Tenim competidors però la majoria no ofereixen exactament el mateix que nosaltres, ja que oferim aplicacions cent per cent natives i hi donem suport, no som una plataforma de “fes-t’ho tu tot”. Oferim un avantatge que permet aportar un valor corporatiu a l’aplicació i connectar l’aplicació a qualsevol tipus d’Intranet. Tenim un mòdul de Log In que permet identificar individualment a cada usuari i oferir a cadascun d’ells un contingut personalitzat. Aquesta és la línia cap a on apostem més fort per diferenciar-nos una mica de la competència.

Com funciona Lyncat? Podríeu explicar breument quins són els passos ha de seguir una empresa o una entitat que vulgui l'aplicació?
A diferència d’altres plataformes, nosaltres posem un equip darrere des del moment en què algú està interessat en Lyncat. Expliquem com funciona i es duu a terme una formació un cop l’aplicació està en funcionament. Intentem entendre quina és la intel·ligència de negoci de l’empresa i quines són les seves aspiracions per tal de fer el millor assessorament possible. A partir d’aquí, fem conjuntament amb el client el brífing i estipulem els mòduls que tindrà l’aplicació. Si per algun motiu el client, cosa que pot passar perquè cada empresa respon a una naturalesa, objectius i recorregut diferents, necessita alguna secció o funcionalitat diferent, s’estudia i s’aplica. De tota manera, des que el client està interessant fins que tanquem el brífing i estipulem quins mòduls necessita, amb unes tres setmanes l’aplicació pot estar funcionant.

L’aplicació té diverses funcionalitats com agenda, notificacions o notícies, per exemple. En destacaries alguna en concret?
L’aplicació de l’agenda funciona molt bé perquè és molt completa i et permet valorar els esdeveniments que s’han dut a terme d’una manera molt senzilla. Per exemple, l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) treballa amb nosaltres i, de fet, ja ha deixat d’enviar correus a partir d’aquest gener i totes les comunicacions les fa a través de l’aplicació. Tot i així, ara estem integrant tot el tema d’Intranet, que potser seria la funcionalitat més atractiva des del punt de vista estratègic, ja que el mode Log In permet una vinculació a la Intranet corporativa, introduir la mobilitat a les empreses i millorar qualitativament la comunicació interna amb els treballadors.

Hi ha algun tipus d’entitat en concret per a la qual està pensada aquesta aplicació?
Lyncat és una aplicació adaptable a qualsevol tipus d’empresa o organització perquè té diferents mòduls, però sí que és cert que l’aplicació pot desplegar les seves ales amb un públic objectiu molt definit i que està format per aquelles empreses, entitats i institucions on darrere hi ha una comunitat d’usuaris, de clients o de persones que estan atents a la seva activitat, com universitats, ajuntaments o festivals de música, entre d’altres.

Quines han estat les principals dificultats a l’hora de desenvolupar Lyncat?
En relació als aspectes tecnològics i d’equip, no hi ha hagut cap problema perquè és un producte que és perfectament assolible amb la gent especialitzada que treballa a Now i a Start.cat. La dificultat més gran potser és arribar a les empreses ja que quan ets una agència petita a vegades és complicat arribar a les grans corporacions. Estem treballant molt el boca-boca en relació a la difusió i, de fet, una de les converses que els dos sempre tenim és que sent tan digitals com som, acabem utilitzant tècniques no digitals per arribar als clients, com és aixecar un telèfon.

Lyncat és un projecte nascut del treball en equip entre les empreses NOW i Start.cat. Com valoraries aquesta experiència?
Vam començar col·laborant en alguns projectes i d’aquí va néixer una relació molt positiva. Tenim maneres de treballar molt semblants i en aquest sentit és molt fàcil entendre’s. De moment, tenim un acord entre les dues empreses i en funció del volum que agafi l’aventura decidirem si es crea una nova societat per a Lyncat, que és la nostra idea principal.

Així doncs, quina és la vostra opinió sobre l’associacionisme entre empreses?
Creiem molt en el treball col·laboratiu, una manera de treballar que ja no pertany al futur sinó que forma part del present. Potser encara falta una mica més de comprensió sobre el fet que dues empreses puguin treballar juntes per al mateix client. S’hauria de veure com una cosa normal i positiva. Des del nostre punt de vista, la col·laboració entre empreses és ideal i una forma garantida d’aconseguir èxits. En el nostre cas, és evident que tota la part tecnològica no hagués estat possible sense Start.cat, i l’aportació de Now ve donada per l’experiència de dotze anys en el sector que permet donar forma al projecte i saber moure’ns per aconseguir arribar al nostre públic.

L'equip del TecnoCampus comença la participació en la Lliga de debat de la UPF

$
0
0

L'equip guanyador de la Lliga de Debat del TecnoCampus va iniciar ahir la participació a la Lliga de Debat de la Universitat Pompeu Fabra. I ho va fer amb bon peu, en guanyar el primer debat. En aquesta competició, comptaran amb l'assessorament dels mateixos experts que els han ajudat a perfeccionar la tècnica oratòria durant aquestes darreres setmanes, Carles Lombarte i Marta Carreras.

Sergi Coll, Ariadna Madrid i Sara Atienza, tots tres estudiants d’Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, són els representants del TecnoCampus en la competició.


Install Party i Robocat 2016: l'aposta d'Xnergic per fomentar vocacions tecnològiques

$
0
0

Install Party és una festa a l’entorn de la tecnologia. La primera edició es va realitzar el 8 de maig de 2015, i la segona edició està prevista pel divendres 8 d’abril de 2016, de 16h a 20h.

És una activitat impulsada per Xnergic al TecnoCampus, pensada per a nois i noies d'entre 14 i 18 anys que tinguin interès per la tecnologia, o que potser encara no en tenen però volen veure què implica la tecnologia i què se'n pot arribar a fer. També és una activitat que implica els centres de secundària, per conèixer què s’està fent a ESO i Batxillerat a d’altres centre i què podem aprendre i compartir entre tots.

Has fet un Treball de Recerca tecnològic? Sou professors d’ESO i a la vostra classe heu fet projectes de tecnologia, basats en robòtica, domòtica, teixit intel·ligent, electrònica, software…? Veniu a mostrar la vostra feina a la Install Party. Entrareu a un concurs per una impressora 3D pel centre!

Robocat 2016

En aquesta segona edició, Xnergic i el Tecnocampus acolliran el torneig del Maresme de Robocat 2016, que inaugurarà la competició i que es realitzarà el dia 8 d’abril de 2016 en el marc de la Install Party. A més, durant les setmanes anteriors es disposarà del camp perquè qui vulgui pugui venir a provar el seu robot i entrenar.

Les inscripcions dels equips, la normativa i la informació sobre com fabricar els robots, etc., la trobareu a la web de Robocat.

Robocat neix amb la voluntat d’oferir un torneig de robòtica on cada participant pot decidir lliurement la plataforma amb què construeix el robot, sense cap restricció de tecnologies a utilitzar, promovent així la lliure creativitat i fomentant l’ús de materials reutilitzats. També es vol promoure una alternativa a altres tornejos oficials que tenen un cost d’accés elevat, ja que la inscripció a la competició (en equips de 3 participants) costa 25 euros.

L'ArqFestival reconeix els millors treballs de final de grau del GMA

$
0
0

El Grau en Mitjans Audiovisuals va organitzar divendres passat, per primer cop, l'ArqFestival, una mostra concebuda per mostrar els treballs de final de grau dels estudiants. Durant tot el dia, es van projectar en diverses sales els treballs que un jurat format per experts va avaluar. En l'entrega de premis, el coordinador del grau, David Minguillon, va destacar l'oportunitat que representa el festival per esdevenir un aparador del talent dels estudiants.

Els treballs premiats van ser els següents:

Millor premi d'investigació i/o recerca: Revelada, de Natàlia Buzón.
Millor Direcció Artística, Vestuari i Maquillatge: Revelada, de Natàlia Buzón.
Millor Disseny Sonor: Nicte-Ha, d’Abel Fuster.
Millor Banda Sonora: El decorado de mi recuerdo, de Zaida Abella.
Millor Fotografia, El decorado de mi recuerdo, de Zaida Abella.
Millors Efectes Especials i Grafisme: La búsqueda, de Mariona Ferriz.
Millor Guió Algo que ni siquiera buscábamos, de Jessica Perez.
Millor Muntatge: Fernweh, d’Arantxa Aguirrebengoa.
Millor Producció: Algo que ni siquiera buscábamos, de Jessica Pérez.
Millor Projecte de No-Ficció: The Lien Portrait, d’Albert Poquet.
Millor Projecte de Ficció: Revelada, de Natalia Buzón.
Millor Direcció: Barcelona en escena, Nila Nuñez.
Millor projecte de disseny i multimèdia: Dronie Productions, de Joan Gascon.
Millor projecte de so i/o música: Mujik, de Bruno de Frabiziis.
Millor projecte d’animació i arts digitals: La búsqueda, de Mariona Ferriz.
Millor projecte d’imatge: Barcelona en escena, de Nila Núñez.

11 de febrer: sessió informativa sobre la nova normativa ISO

$
0
0

El proper dijous 11 de febrer tindrà lloc al TecnoCampus una sessió informativa adreçada a la comunitat empresarial sobre la nova normativa ISO 9001:2015. 

Aquesta sessió esta orientada a empreses i es  parlarà sobre la nova ISO 9001:2015, que es va publicar el 23 de setembre de 2015.

Les empreses que ja tenen la ISO 9001:2008 han de treballar en l’adaptació de la nova norma. I les empreses que encara no la tenen però hi estan interessades, han de saber quins són els canvis introduïts.

OBJECTIUS

§  Donar a conèixer les novetats que aporta la nova versió de la norma.

§  Veure com afecta als Sistemes de Gestió de la Qualitat actuals

§  Analitzar quins canvis cal fer en els actuals Sistemes.

 

CONTINGUTS

1. La nova estructura de la Norma.
2. Nous requisits
3. Canvis i modificacions de requisits de l’actual ISO 9001:08
4. Procés d’adequació a la nova norma
5. Canvis i modificacions de requisits de l’actual ISO 9001:08

 

Data: Dijous 11 de febrer de 9 h a 11h

Lloc: sala Burriac. Torre TCM2 

Informació i inscripcions aquí.


 

Les start-ups del Maresme que han participat al Pla Embarca al TecnoCampus augmenten el volum de negoci

$
0
0

Prop del 80% de les start-ups del Maresme que han participat en l’edició 2015 del Pla Embarca de la Generalitat de Catalunya al TecnoCampus han augmentat el volum de negoci en un any. Les 13 empreses que han passat pel programa des de l’acceleradora ubicada al Tecnocampus han facturat 1,2 M€ conjuntament l’últim any, el doble que el 2014. A més, han creat 17 llocs de treball en total. Les empreses han triplicat en un any les xifres globals d’exportació. Així, han passat d’exportar 74.000€ globalment el 2014, a vendre a l’exterior per valor de 290.000€ el 2015. La major part, a més, ha aconseguit augmentar el seu capital a través d’inversors privats i d’instruments de deute.

Són dades de balanç de la segona edició del Pla Embarca, una iniciativa que s’emmarca en el programa Start-Up Catalonia de Catalunya Emprèn i que té com a objectiu principal accelerar les vendes de les empreses que hi participen. El programa té 8 mesos de durada i s’adreça a start-ups en fase inicial que tenen un producte o servei innovador i un pla de creixement ambiciós.

Una de les empreses que ha participat al programa és Macsha, una firma que desenvolupa sistemes de cronometratge per a organitzadors d’esdeveniments esportius. Macsha ha incrementat més del doble la facturació en un any i ha crescut de 2 a 8 treballadors.

El Pla Embarca es va posar en marxa el 2013. Segons el director del Catalunya Emprèn, Pere Condom, “214 start-ups de tota Catalunya ja han passat per aquest programa, que busca impulsar projectes d’emprenedoria en fase inicial. Ajudem a validar els models de negoci perquè tinguin èxit al mercat, i donem suport a empreses de sectors molt diversos, des de la biotecnologia fins a Internet of Things, passant pel turisme, el tèxtil i les TIC”.
Les empreses segueixen una estratègia de creixement a les acceleradores Start-up Catalonia ubicades al Baix Llobregat, la Catalunya Central, la Catalunya Sud, Girona, el Maresme i Lleida. Compten amb l’assessorament d’una xarxa de mentors i experts, així com sessions de networking per facilitar els contactes professionals amb l’ecosistema emprenedor.

90 noves empreses per a la 3a edició del Pla Embarca
La convocatòria per a la tercera edició del Pla Embarca, oberta fins al 29 de febrer, està adreçada a 90 companyies de tot Catalunya. Les start-ups que siguin seleccionades iniciaran el programa el pròxim mes d’abril a les diferents acceleradores del territori.

Empreses del Maresme participants a l’última edició

  • Machsa
  • Effilogics Technologies, SL
  • Fit & Sit
  • Likely
  • Misswood
  • Marteen Sports World
  • Mdrone
  • Miniboxbar
  • Startcat app development, SL
  • Mostrarium
  • Friend Trips
  • Chich-hadas
  • Doctux

Entrevista a Jaume Creus, exestudiant del Grau de Mitjans Audiovisuals i guanyador dels premis Gaudí

$
0
0


L'exestudiant del Grau en Mitjans Audiovisuals Jaume Creus és un dels guanyadors dels Premis Gaudí, entregats aquesta setmana. Creus és un dels autors dels efectes especials de la pel·lícula "Anacleto, agente secreto”.

L'entrevistem per conèixer com ha estat el seu treball i què representa aquest premi.

Quina ha estat la teva participació en la pel.lícula “Anacleto, agente secreto”?

Treballo globalment per la indústria del cinema i dels efectes visuals, concretament en el àmbit de la composició digital. En aquest cas, els efectes per “Anacleto: Agente Secreto” van ser realizats per la delegació de Barcelona de ‘El Ranchito VFX’. Va ser una producció molt entretinguda i divertida, en la que vaig tenir l’oportunitat de realitzar una gran varietat d’efectes: chromes, impactes i explosions, dobles digitals, entorns 3D,...

Què representa el premi per a tu?

Aquest premi representa un reconeixement a la nostra indústria i al talent nacional. Els efectes visuals, i en concret els digitals, són relativament joves i a poc a poc es comencen a valorar més i més. Sense anar més lluny, les pel.lícules amb mes recaptació de la història coincideixen amb pel.lícules amb una forta càrrega d’efectes visuals, com per exemple: Avatar, Titanic, Star Wars, Jurassic World…

Què representa el premi per a tu?

El meu pas pel Tecnocampus em va aportar molts coneixements útils del món del cinema i dels audiovisuals. Encara que la meva professió sigui tècnica, ens alimentem dels principis més bàsics de la física com el comportament de la llum o les òptiques, i obviament del cinema tradicional, ja que al cap i a la fi ens dediquem a explicar històries.

En quins projectes treballes actualment? Què prepares de cara al futur?

Actualment sóc a Vancouver, on fa poc vaig acabar els efectes per la nova pel.lícula de “The Huntsman: Winter’s War”, i en aquests moments treballo a Industrial Light & Magic, empresa creada per George Lucas (LucasFilm) i que ara forma part del grup Walt Disney.

Xnergic inicia el primer taller TecnoArcade, sobre la creació d’una màquina de videojocs

$
0
0

El primer taller TecnoArcade d'Xnergic va arrencar ahir amb un projecte obert als estudiants dels diferents graus que s'imparteixen al TecnoCampus. L'objectiu és treballar conjuntament per fabricar una màquina Arcade a l’estil i estètica de les màquines tradicionals. En un inici, es preveia seleccionar un grup reduït d’estudiants però “en rebre tantes peticions durant el procés de selecció, es va decidir ampliar a quinze persones”, explica el coordinador del taller Cesco Muñoz, professor del Grau en Disseny i Producció de Videojocs i un dels impulsors d’aquesta iniciativa, juntament amb altres docents. Han tinguit el suport d’Xnergic, en considerar que era “un bon projecte per mostrar als estudiants altres facetes dels videojocs”.

El taller consta de sis sessions en les quals s’executa i es fabriquen tots els components de la màquina, alhora que es treballa l’electrònica, el disseny i la part artística a partir de la distribució dels alumnes en diferents rols a desenvolupar. El professor Cesco Muñoz explica que hi ha una part d’enginyers del producte, que es dediquen al muntatge físic; un equip de programadors encarregats de programar la interfície, que es podrà triar entre jugar a jocs clàssics o als desenvolupats pels alumnes; els artistes, que treballen en el disseny gràfic de la màquina; i finalment hi ha dos estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals encarregats de gravar tot el procés.

Els alumnes que participen en el taller TecnoArcade valoren que sigui un taller en el qual es treballi conjuntament: “Sempre m’han agradat els videojocs i la càmera i és un taller per aprendre les dues coses”, comenta l'estudiant del Grau en Mitjans Audiovisuals Adrian Pineda. Ahir dimecres 3 de febrer va ser la primera sessió del taller TecnoArcade, que es desenvoluparà durant els dies 5, 10, 12, 17 i 24 de febrer de 10 ha 15h a l'espai d'Xnergic.

Dimecres 17 de febrer, sessió sobre com protegir les apps

$
0
0

Protecció d'Aplicacions Mòbils

Contingut

Aspectes bàsics en la gestió de la propietat industrial-intel·lectual        

  • Protecció d’aplicacions mòbils-software mitjançant les patents
  • Protecció mitjançant el Copyright
  • Diferències entre les dues vies de protecció
  • La marca com a forma de protecció de les aplicacions mòbils

 

Ponent

Jose Mª del Valle; Director de Clarke Modet & Co

Lloc i data

El 17 febrer de 9:30h-11h, a la Sala Burriac TCM 2  de Tecnocampus Av. Ernest Lluch, 32, 08302 Mataró

Inscripcions


Vols fer un tast del Pla Embarca? Xerrada informativa el 10 de febrer

$
0
0

Aquest és un missatge per a totes les start-ups catalanes de menys de cinc anys de vida, innovadores, les que tenen més ambició i les que aposten per l’aprenentatge i la millora contínua per assolir els seus objectius.

El Pla Embarca és el programa d’Start-up Catalonia que t’ajudarà a fer créixer les teves vendes reduint al màxim el període d’arribada a mercat i capacitant el teu equip per professionalitzar l’execució del pla empresarial, tot amb un equip de tutors experts i de mentors amb gran bagatge.

Et convidem a conèixer l’experiència de primera mà de Federico Diato, soci fundador de Macsha, participant en l’edició 2015 i Alex Navarro, tutor del pla Embarca.

PROGRAMA:

10:00 h: Benvinguda
10:05 h: els 10 errors de l’emprenedor a l’accelerar la seva empresa
Alex Navarro, tutor Pla Embarca i Federico Diato, soci fundador de Macsha

Inscripcions


 

Mataró s’adhereix al pla de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica del Maresme

$
0
0

La presidenta de la Fundació TecnoCampus, Dolors Guillen, han signat avui l’adhesió al conveni de col·laboració per a la gestió dels Polígons d’Activitat Econòmica del Maresme (PAE Maresme). L’acte ha tingut lloc al Club Nàutic El Balís de Sant Andreu de Llavaneres. L'Ajuntament de Mataró, representat pel regidor d’Educació i Treball, Miquel Àngel Vadell,també s'hi ha adherit.

A més de l’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus, s’han afegit avui al projecte els ajuntaments d’Arenys de Mar, Calella, Dosrius, Sant Pol de Mar i Premià de Mar, que se sumen a dotze ajuntaments del Maresme, el Consell Comarcal del Maresme, l’Associació dels Empresaris de Polígons Industrials de Pineda de Mar, la Federació d'Associacions i a la Federació de Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) i la Unió de Polígons i Industrials de Catalunya (UPIC), que ja formaven part de la iniciativa.

El pla estava impulsat inicialment per la FAGEM i l’Ajuntament de Llavaneres i té per objectiu promoure els polígons d'activitat econòmica de la comarca, crear ocupació mitjançant la seva reactivació i atreure inversions. Per començar a caminar s’ha demanat una subvenció de 15.000 € a la Diputació de Barcelona, que es tramitarà a través del Consell Comarcal del Maresme.

Mataró aportarà al projecte experiències com el portal Invest in Mataró (www.investinmataro.com), posat en marxa per captar i canalitzar propostes empresarials d’inversors estrangers, o l’adhesió de les empreses immobiliàries en el procés d’atenció de demandes d’inversió i localització d’empreses. Mataró també aportarà el coneixement adquirit  amb la creació de la Plataforma d’Empresaris de Polígons, en què empreses dels set polígons de la ciutat, amb un volum aproximat de 800 empreses, han pogut compartir coneixement i traslladar a les administracions les propostes de millora.

El TecnoCampus i el Consorci Sanitari del Maresme reforçaran les vies de col·laboració

$
0
0

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i el Consorci Sanitari del Maresme van signar ahir un conveni marc per consolidar les vies de col·laboració existents entre les dues institucions i impulsar-ne de noves. L’acord el van firmar la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillen, i el president del Consorci, Josep Mañach. El conveni afecta la docència i la recerca en l’àmbit de la salut, que al TecnoCampus es canalitzen a través de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra.

Un dels punts més importants del conveni signat fa referència a les pràctiques dels estudiants del doble grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i Fisioteràpia. Aquest doble grau s’ha posat en marxa aquest curs, i a partir del curs 2017-2018 els seus estudiants podran fer part de la pràctica a l’Hospital de Mataró. Aquest alumnes s’afegiran als del Grau en Infermeria, que es va posar en marxa amb la inauguració del TecnoCampus, el 2010, i que els representants de les dues institucions han posat com a exemple de col·laboració tant en docència com en recerca compartida

Alta inserció laboral
Actualment, es realitzen 244 estades clíniques d’alumnes d’Infermeria del TecnoCampus al Consorci. Això significa entre 30 i 60 estudiants fent pràctiques del Grau al Hospital de Mataró, les àrees bàsiques de salut i el centre sociosanitari. I el més important: molts d’ells troben una via d’inserció laboral en aquestes pràctiques. Concretament, un 30% dels alumnes titulats el curs 2014-2015 estan treballant al Consorci. Aquest fet es més significatiu tenint en compte que es calcula que un 30% dels treballadors del Consorci es jubilaran al llarg dels propers 10 anys, i com ha apuntat la directora infermeria de l’Hospital, Daria Rubio, “la satisfacció amb els alumnes del TecnoCampus en pràctiques i la recuperació de les contractacions estan fent que molts d’ells es quedin a treballar a l’Hospital”.
 

L'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa inicia un cicle de seminaris

$
0
0

L'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa ha iniciat un cicle de seminaris de recerca. El passat 20 de gener la professora Ivette Fuentes va presentar l'article titulat “An empirical analysis of entrepreneurship in a developing country”. Els següents seminaris es faran sempre el tercer dimecres de cada mes de 14h a 15h a l’aula 205. El proper, el 17 de febrer, anirà a càrrec de Patrícia Crespo, que presentarà l'article titulat “L’Euroregió del marc mediterrani (EURAM) empreses, innovació i restriccions al seu finançament”. El seminari del mes de març se celebrarà excepcionalment el dia 30 i anirà a càrrec d'Àlex Araujo, sota el títol “Els estudis en Periodisme i Comunicació en relació a la indústria informativa: Una anàlisi des de la perspectiva de les habilitats, les competències, les plataformes i els formats. Els casos de la UPF, la URL i la UOC”.
 

"A qui li compro el pis?", article del professor Raya a La Vanguardia

$
0
0

El professor Josep MAria Raya ha publicat un article sobre el mercat immobiliari a La Vanguardia. El podeu consultar aquí.

Viewing all 2150 articles
Browse latest View live