Quantcast
Channel: Noticies
Viewing all 2144 articles
Browse latest View live

El professor Daniel Candil participa en el Game Developers Conference als Estats Units

$
0
0

El professor del Grau en Disseny i Producció de Videojocs del TecnoCampus Daniel Candil donarà una conferència aquest divendres 18 de març al Game Developers Conference 2016. Aquesta és la trobada més important de desenvolupadors de videojocs i enguany es celebra del 14 al 18 de març al Moscone Center de San Francisco (Estats Units). La seva participació és en clau de director d’art de A Crowd of Monsters, un estudi de desenvolupament de videojocs del qual també formen Rafael González i Daniel Castellanos, professors del TecnoCampus.

La conferència porta per títol “Art of Blues and Bullets: Dominating 256 Shades of Grey” i es centra en el nou joc “Blues and Bullets” que han llençat A Crowd of Monsters, un joc de caràcter episòdic en el qual l’usuari ha de resoldre un misteriós cas relacionat amb la desaparició d’una nena en una ciutat decadent. Daniel Candil, professor d’art, disseny i animació 3D; Rafael González, professor de desenvolupament; i Daniel Castellanos, professor de disseny de jocs, formen part de l’equip que ha creat aquest joc que compte amb una gran particularitat: només s’il·lustra en color blanc, negre i vermell. En aquest sentit, Daniel Candil explicarà al llarg de la conferència com crear productes digitals visualment atractius amb una paleta molt limitada de colors. També ensenyarà noves metodologies creatives que s’han utilitzat per millorar els ritmes visuals i trencar amb la monotonia del color gris a través d’exemples i casos pràctics.

El Game Developers Conference és la reunió anual més gran de desenvolupadors de videojocs on a través d’exposicions, conferències, vídeos i taules rodones es pretén fomentar la creativitat i crear connexions entre professionals del sector.


Article del professor Faúndez sobre anàlisi de senyals manuscrits online

$
0
0

El professor de l’Escola Superior Politècnica del Tecnocampus Marcos Faúndez ha publicat l’article “Evaluation of handwriting kinematics and pressure for differential diagnosis of Parkinson's disease” juntament amb investigadors de la república Txeca. Aquest treball forma part de la línia de recerca sobre anàlisi de senyals manuscrits online.

Es pot consultar aquí: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0933365716000063

El TecnoCampus col·labora amb la nova Escola Catalana de Cineantropometria

$
0
0

L'l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) ha creat l'Escola Catalana de Cineantropometria (ECC).
Aquesta nova institució és el primer centre de caràcter públic a nivell mundial que ha aconseguit un conveni de col·laboració amb la International Society for the Advancement of Kinanthropometry (ISAK). L'Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus hi col·labora activament, de manera que tot el seu alumnat gaudirà d'un preu especial en les formacions que imparteixi. El primer curs d'ISAK Nivell 1 (inicial) es realitzarà el dies 8, 9 i 10 d'abril, amb la participació de la coordinadora del Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, Marta Carrasco. Més informació.

El TecnoCampus participa en la Taula de Política Industrial del Maresme

$
0
0

La Taula de Política Industrial del Maresme s'ha constituït aquesta setmana amb la participació d'ajuntaments, patronal i sindicats, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la participació activa de TecnoCampus Mataró-Maresme i del centre tecnològic Eurecat.

El Maresme, territori amb una gran trajectòria empresarial i emprenedora, s'ha vist força castigat en els darrers anys, primer per la deslocalització industrial i després per la crisi econòmica. Tot i això, manté actives 1.460 empreses que donen feina a 18.504 persones, de les quals 15.236 són assalariades i 3.268 cotitzen en el règim d'autònoms. Els signants de la Taula consideren que el territori té prou elements per poder crear el clima apropiat per enfortir aquestes empreses i atreure noves. Hi ha indicadors que ho afavoreixen com una certa tendència a la relocalització a l'arc mediterrani de sectors, com el tèxtil, o l''Estratègia Europa 2020 que aposta per una recuperació econòmica a partir de la reindustrialització dels estats membres a partir d'empreses competitives que segueixin un creixement sostenible i generador de llocs de treball.

Està formada pels següents membres:

Alícia Rodríguez, consellera delegada de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme i presidenta de l'Acord pel Desenvolupament Econòmic i l'Ocupació del Maresme
Miquel Àngel Vadell, regidor d'Educació i Treball de l'Ajuntament de Mataró
David Gutierrez, regidor d'Ocupació i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Premià de Mar
Carme Aragonés, coordinadora de Govern de l'Ajuntament de Pineda de Mar.
Vivina Pérez, regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l'Ajuntament d'Arenys de Mar.
Gonzalo Plata, secretari general de la Unió Intercomarcal del Vallès Oriental-Maresme de Comissions Obreres.
Lluís Torrents, secretari general del Vallès Oriental i Maresme de la Unió General de Treballadors.
Roser Moré, presidenta de la Federació d'Associacions i Gremis de Mataró i Comarca-FAGEM.
Xavier Castellví, vicepresident de la Comissió Executiva Territorial de PIMEC-Maresme.
Dolors Guillén, presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme
Miquel Rey, director general de negoci d'EURECAT
Rosa Serra, coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona.

El Tecnocampus patrocina el concurs de ProgramaMe 2016

$
0
0

ProgramaMe és el concurs espanyol de programació per a alumnes matriculats en Cicles Formatius de Formació Professional. Els alumnes hi participen en equips formats per tres estudiants. Durant el concurs, els participants disposen de quatre hores per resoldre entre vuit i dotze problemes, essent 10 el nombre més habitual. Han de programar les seves solucions en C, C++ o Java.

Els problemes són sempre aplicacions de consola. El guanyador és l'equip que resol correctament més problemes. L'edició del 2016 s'ha celebrat aquesta setmana a l'institut Nicolau Copèrnic de Terrassa, i hi han participat 22 equips procedents de tot Catalunya.

L'objectiu és estimular l'alumnat que formarà part del futur teixit professional, oferint un repte encoratjador, alhora que es creen nous lligams i es comparteixen expèriencies dins de la comunitat educativa, en una jornada de caire festiu. El Tecnocampus ha patrocinar el segon premi de l'edició d'enguany, que ha recaigut en l'equip representant de l'Escola Pia Santa Ana de Mataró. L'ha lliurat el director de l'Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, Marcos Faúndez.  Josep Roure, coordinador del Grau en Informàtica, ha lliurat el premi l'equip més ràpid resolent un dels problemes plantejats.

Tecnocampus ja és centre formador oficial AVID

$
0
0

Des de principi de 2016, el Tecnocampus és centre oficial formador AVID, el fabricant dels sistemes de producció audio i video més extesos en el món professional de l’audiovisual.
Gràcies a això, properament s’oferirán al Tecnocampus els cursos de certificació oficial:
- Protools 101
- Protools 110

Aquests cursos seràn accessibles a públic general, i inclouen la formació en els laboratoris del Tecnocampus, els materials i l’examen online oficial.
Els títols atorgats per AVID tenen reconeixement internacional.

Els alumnes del Grau en Mitjans Audiovisuals tenen inclosos els continguts del curs Protools 101 dins el recorregut d’audio i música, per lo que tindràn la opció d’accedir directament a l’examen de certificació.

A partir del proper Juliol 2016, també s’inclouràn cursos de certificació del programari AVID MediaComposer, nivells 101 i 110.

Tots aquests cursos, tant els de Protools com els de MediaComposer, es trobaràn inclosos dins el nou Màster en Postproducció Audiovisual que comença el proper 1 d’octubre 2016.

Estudiants del TecnoCampus a la final del torneig universitari del videojoc League of Legends

$
0
0

Un equip de sis estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus va quedar en segona posició a la final del torneig universitari de League of Legends, en el qual es competia per representar la Universitat Pompeu Fabra en el Campionat de Catalunya Universitari (CCU) en aquesta modalitat de videojoc. La competició va tenir lloc el diumenge 13 de març i hi van participar Sergio Martín, José Luis Montero, Àlex Llobet, Xavi Salcedo, Joan Gasulla i Adrián Pineda amb el nom d’equip TCM Gaming.

El torneig era en format online i cada membre jugava des de casa seva: “Estem més acostumats a jugar ‘online’ però també ens hagués agradat competir de manera presencial ja que tothom qui forma part del torneig és al teu costat i és més emocionant”, confessa Àlex Llobet. L’equip va decidir apuntar-se a partir de la informació que els va arribar des del TecnoCampus i des de l’inici el grau de motivació va ser molt alt: “Es tractava de jugar amb amics de classe i veure fins on podíem arribar, comprovar quin era el nostre nivell com a equip”, explica José Luis Montero. Un dels altres participants considera que el principal objectiu era passar-s’ho bé: “La motivació era poder competir en el meu videojoc preferit amb els amics de la universitat, per pura diversió”, afegeix Àlex Llobet.

League of Legends és un videojoc multijugador que fusiona la velocitat i la intensitat de l’estratègia en temps real amb elements de jocs de rol. “Molt de temps, dedicació, paciència i una mentalitat molt oberta per dir les coses de manera assertiva als companys”, explica Joan Gasull sobre les habilitats que requereix aquest videojoc. En aquest sentit, Adrián Pineda considera que també és necessari tenir reflexes i molta capacitat d’autocrítica perquè “en aquest videojoc es poden cometre molts errors i has de ser capaç d’acceptar-los per poder millorar com a jugador”.

Aquest torneig s’emmarca dins de l’aposta de l’Esport Català Universitari, que se suma al fenomen dels eSports i prepara el primer Campionat de Catalunya Universitari de League of Legends i de Heartsthone, conjuntament amb la Liga de Videojuegos Profesional i amb Elite Gaming, que tindrà lloc el proper 15 i 16 d’abril. Malgrat aquest any no podran participar al Campionat de Catalunya Universitari perquè van quedar en segona posició, l’estudiant Adrián Pineda explica que l’objectiu és seguir practicant: “Seguirem amb aquest equip, jugant i millorant per poder guanyar l’any que ve i representar el TecnoCampus i la Universitat Pompeu Fabra al torneig universitari”.
 

El TecnoCampus s’afegeix al dolor pels estudiants que han perdut la vida a l'accident de Freginals

$
0
0

La comunitat del TecnoCampus formada per estudiants, professors, personal d'administració i serveis i empresaris s’afegeix a les mostres de condol per les víctimes del tràgic accident que va tenir lloc ahir diumenge 20 de març a l'AP-7 a Freginals (Montsià). Totes les víctimes eren estudiants del Programa de mobilitat internacional Erasmus que tornaven de València d'una sortida organitzada per Erasmus Student Network.

Per aquest motiu, avui a les dotze del migdia s'han fet cinc minuts de silenci a la plaça de l'edifici universitari en memòria de les víctimes de l'accident. Així mateix, TecnoCampus vol fer arribar fa arribar mostres de condol a totes les famílies, amics i companys dels tretze estudiants que han perdut la vida i a la resta de ferits en l'accident; i se suma als dos dies de dol oficial decretats per la Generalitat de Catalunya.


La Fundació TecnoCampus aposta per l’eficiència energètica a les indústries de Mataró

$
0
0

La presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillen; la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Habitatge, Núria Calpe, i el president de PIMEC Maresme, Ambrós Martínez, van signar ahir dilluns 21 de març al TecnoCampus un conveni de cooperació per impulsar una campanya d’estalvi i eficiència energètica a les empreses amb activitat industrial, comercial o de serveis localitzades als polígons industrials de Mataró.

L’objectiu de la campanya és que les empreses participants redueixin el consum energètic, guanyin competitivitat i contribueixin a la reducció de gasos d’efecte hivernacle. El president de PIMEC Maresme, Ambrós Martínez, va recordar que és una iniciativa que ha triomfat en altres territoris, que el Maresme és especialment sensible en aquesta temàtica i que “des de PIMEC creiem que podem ser molt proactius a l’hora d’aconsellar les empreses sobre com estalviar”. En aquesta línia també s’ha mostrat la regidora Núria Calpe, que va destacar la bona sintonia amb PIMEC i el  paper clau del TecnoCampus: “Els contactes que té amb el teixit empresarial ens ajudaran a difondre el projecte per tal que se sumin el màxim d’empreses”.

Es podran acollir a aquest pla les empreses que tenen contractades les tarifes 3.0, 3.1 o 6.1 i la campanya consistirà en oferir a les empreses un estudi per reduir la seva despesa energètica, realitzat per experts seleccionats de PIMEC. Posteriorment, es desenvoluparan les accions per aconseguir el màxim d’estalvi energètic amb un cost ajustat i durant tot el procés es comptarà amb l’assessorament i seguiment gratuïts del Servei de Desenvolupament Sostenible de l’Ajuntament.

Estalvis de 1.500 a 10.000 euros a l’any

Es calcula que les empreses que facin l’estudi i apliquin les mesures d’eficiència poden arribar a estalviar entre un 10% i un 30% de la factura energètica, que pot suposar de 1.500 a 10.000 euros anuals en funció del consum energètic i les característiques. En aquest sentit, el president de PIMEC Maresme va recordar que en general “les inversions que hauran de fer les empreses seran proporcionals a l’estalvi energètic i, per tant, compensarà fer aquesta inversió”.

L’acció s’emmarca dins del Pla d’estalvi i eficiència energètica (P3E) 2015-2016 aprovat per l’Ajuntament el febrer de l’any passat. La campanya d’eficiència energètica a les indústries també rep l’impuls de les iniciatives del Pla d’actuació als polígons industrials de Mataró, que potencia el creixement de les empreses del territori en clau industrial, i amb aquesta acció es vol sensibilitzar les empreses ajudant a diagnosticar i adoptar les mesures d’estalvi energètic més adients a cada activitat.

Tot i que en principi és un pla pensat per al 2016, hi ha la voluntat d’allargar-ho en el temps en funció de la valoració dels resultats de la campanya. La presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillen, va explicar que s’enviaran un total de 930 cartes i díptics informatius a les empreses localitzades als polígons industrials de Mataró però que aquest pla està obert a altres empreses de la ciutat.

Aquelles empreses que estiguin interessades poden informar-se a l’Oficina de Mataró Empresa situada a la Torre TCM2 i al telèfon 93 169 65 02. 

L'Escola Superior Politècnica convoca eleccions per triar els coordinadors de grau

$
0
0

L'Escola Superior Politècnica triarà els coordinadors de cada titulació mitjançant una votació entre tots els membres del claustre. Podeu consultar el calendari aquí.

El TecnoCampus reunirà els representants espanyols de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees

$
0
0

El TecnoCampus reunirà aquest dimarts 30 d'abril els representants espanyols de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE Espanya),  en la qual Mataró ocupa una vicepresidència compartida amb Igualada. La regidora de Promoció Econòmica i Innovació i presidenta de la Fundació TecnoCampus, Dolors Guillén, farà la benvinguda als assistents, al voltant de trenta persones que representen ajuntaments, universitats i altres institucions vinculades al tèxtil.

L'associació ACTE va ser fundada l'any 1991 i compta amb 60 socis europeus. Té com a finalitat fundacional representar i defensar els interessos de les col·lectivitats territorials i organismes adherents que representen als territoris amb presència dels sectors tèxtil, confecció, pell, calçat i complements de moda. 

La trobada de demà servirà per donar a conèixer les diverses accions que s’estan duent a terme per reforçar aquest sector, que conserva un pes significatiu a la ciutat i a la comarca. Un d’aquest projectes és Cooperatèxtil, que mitjançant una plataforma web ha permès posar en contacte empreses del sector perquè treballin conjuntament i siguin capaces de captar produccions que s’estaven fent en altres països.

Cita a Bèlgica

Mataró està reforçant els contactes a nivell europeu de cara a optar subvencions en el marc de les anomenades Estratègies Nacionals i Regionals per a l’Especialització Intel·ligent (RIS3). La idea és que aquesta ajuts ajudin a posar en marxa un ambiciós pla d’especialització en tèxtil tècnic, aprofitant la presència d’un centre tecnològic amb àmplia experiència (Eurecat, l’antiga Cetemmsa) i d’un teixit productiu important.

En el marc dels  Plans de competitivitat i especialització territorials (PECT’s), Mataró vol apostar per impulsar un tèxtil que pivoti en la innovació tecnològica i el disseny, l’anomenat tèxtil tècnic. En aquest context algunes ciutats tèxtils d’Europa com Lille a França i Boräs a Suècia, membres d’ACTE, tenen experiència amb resultats positius i Mataró vol tancar acords col·laboratius amb aquestes ciutats per aprendre de la seva experiència.

L’aposta de Mataró té com a missió fer de la ciutat un motor de l’Europa mediterrània en el sector del tèxtil tècnic, i per aconseguir-ho s’han dissenyat cinc línies de treball:

1- Transferència d’innovació tecnològica a les empreses locals.

2- Estimulació i suport a l'emprenedoria tèxtil de base tecnològica i disseny (incubadora  i acceleradora tèxtils).

3- Desenvolupament de continguts formatius que donin resposta a les noves exigències del futur tèxtil: universitat, formació professional, formació contínua...

4- Millora de l’estratègia col·laborativa de la plataforma Cooperatextil

5- Creació d’una plataforma de comunicació i divulgació de la innovació en el tèxtil tècnic a nivell internacional mitjançant eines digitals, conferències internacionals i trobades d’interacció entre la indústria, els centres tecnològics i el món del disseny.

La regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén; el director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro; i la cap del servei d’Empresa del TecnoCampus, Emma Feriche, van participar a principi de març a Mouscron (Brusel·les) a la trobada del comitè executiu d'ACTE a nivell europeu, on van dur a terme contactes que han de permetre dur a la pràctica aquesta estratègia per al tèxtil.

L’equip Driving 4 Dream del TecnoCampus supera amb èxit Unidesert 2016, el raid solidari pel Marroc

$
0
0

Marc Gaixas i Jordi Sánchez són els dos estudiants del TecnoCampus que formen l’equip Driving 4 Dream (D4D), que ha participat en l’edició d’enguany d’Unidesert, un raid solidari exclusiu per a estudiants que va tenir lloc del 27 de febrer al 6 de març al Marroc. Jordi Sánchez, membre de D4D, explica com l’equip ha viscut aquesta aventura sobre rodes en el qual participaven estudiants d’entre 18 i 28 anys amb només una brúixola, un mapa i un cotxe de més de 20 anys.

Quina va ser la motivació inicial per participar a Unidesert?
Al principi amb en Marc ho vam comentar mig en broma perquè un amic seu hi participava, però vam començar a valorar la idea de manera ferma quan faltaven menys de tres mesos per al raid. El fet que hi hagués tant poc temps era un repte afegit. Al principi no teníem gaires esperances, però quan vam començar a tenir patrocinadors i vam agafar rodatge, la motivació va ser no fer marxa enrere.

Com definiries aquesta experiència sobre rodes?
Unidesert és una aventura inoblidable, plena de reptes. Quan arribes a la fita esperada, el desert, és quan comença el millor i quan comences a valorar tota la feina feta prèviament.

El raid estava format per sis etapes diferents. Quina va ser la més dura?
L’etapa més dura va ser la primera perquè portàvem 500 quilòmetres per asfalt i quan passàvem pels Alps de Marroc ens vam trobar la carretera tallada. L’organització ens va donar tres opcions: dormir allà però perdre el dia següent, fer 500 quilòmetres per rodejar els Alps fins a arribar a l’hotel o fer 180 quilòmetres complicats per la neu. Entre tots els participants vam decidir la tercera opció però quan portàvem cinc quilòmetres la policia ens va obligar a retrocedir i vam haver de fer 500 quilòmetres més fins a l’hotel a les vuit del vespre.

Suposo que conduir per el desert ha de ser més difícil...
Durant el raid el més complicat era seguir bé les indicacions i no perdre’t, encara que com que anàvem quatre cotxes junts era difícil equivocar-se. Per altra banda, conduir per el desert és molt diferent que conduir per carretera. Quan hi ha trossos de sorra tova al principi et quedes encallat perquè vas amb por i molt a poc a poc. Després t’adaptes i aprens que es tracta de posar primera i donar molt de gas.

Quina va ser la relació amb la resta de participants?
Vam detectar que a Unidesert coexistien tres tipus d’equips. El primer és el teu company de cotxe, el que anomenem dorsal; el segon és l’equip de què formes de manera informal, normalment amb el grup que vas per el desert; i el tercer són tots els participants d’Unidesert, que també ens ajudàvem entre nosaltres quan era necessari.

El principal objectiu del raid era entregar material solidari a una escola. Ho vau aconseguir?
En l'etapa en la qual arribàvem a l’escola vam arribar tots tard perquè era força complicada i es va fer de nit. En aquest sentit, quan es fa de nit al desert no és recomanable conduir ja que si només et desvies dos graus durant vint quilòmetres, la desviació es va ampliant moltíssim. Per això, vam dormir al campament i ens vam llevar a les set del matí del dia següent per anar a l’escola a fer l’entrega de material, encara que en ser dissabte hi havien menys nens.

Hi ha algun aspecte que considereu que es podria millorar?
Vam comentar a l'organització que potser seria millor no donar tot el material a una sola escola. El material oficialment s’entregava a una de les últimes etapes, a una escola que es troba més al sud i on és més difícil accedir. Tot i així, el que vam fer el grup de quatre cotxes que anàvem junts, i també força gent, va ser donar una mica de material a cada poble que passàvem ja que sabíem que trenta quilos com a mínim de material per cotxe era moltíssim i que es podia repartir entre diferents pobles.

Què t’ha aportat participar a Unidesert?
En primer lloc, veure que treballar en equip no és tan fàcil quan has de compartir 24 hores tants dies. Al compartir-ho tot, arriba un moment que coordinar-se i prendre decisions es complica, tenint en compte que acumules cansament i nerviosisme. Al final et vas separant en petits grups però la cohesió entre tots hi segueix sent.

Recomanaries a altres estudiants a participar a Unidesert?
Sense cap mena de dubte recomanaria l’experiència Unidesert a altres estudiants. Nosaltres hem perdut la vergonya al llarg del camí a l’hora d’anar a parlar amb empreses per vendre el projecte, tenint en compte que malgrat que Unidesert és una iniciativa universitària i solidària, no hi ha res 100% retribuït per a l’empresa. Per altra banda, creuar tot el Marroc, passar pel desert, conèixer la gent d’allà i veure com els nens valoren un bolígraf com si fos una cosa increïble t’ajuda a valorar més les coses un cop arribes aquí. Valores el que tens perquè veus que allà amb molt poc són més feliços.

D’alguna manera aquesta experiència ha canviat la visió que tenies fins ara sobre la pobresa i la solidaritat...
Hi ha certa contradicció ja que quan estàs aquí penses que allà no tenen res però quan vas allà veus que en molts casos són més feliços que nosaltres perquè amb el poc que tenen són feliços. Allà necessiten el bàsic per viure, però si ho tenen molts viuen més feliços que la societat d’aquí, que a vegades ho volem tenir tot i al final tenim tot el que no necessitem.

Procés de selecció de professorat permanent

Reforçar la PIME, digitalitzar el passat tèxtil o donar suport a emprenedors, línies de treball d'ACTE Espanya

$
0
0

El TecnoCampus ha reunit avui els representants espanyols de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE Espanya), en la qual Mataró ocupa una vicepresidència compartida amb Igualada. L’acte ha servit per formalitzar l’adhesió de Canet de Mar a aquest organisme.

La regidora de Promoció Econòmica i Innovació i presidenta de la Fundació TecnoCampus, Dolors Guillén, ha destacat que ACTE és un instrument important perquè els municipis amb una forta presència del tèxtil facin pinya i treballin conjuntament. Guillén ha posat com a exemple Cooperatextil (www.cooperatextil.com), un projecte en el qual participen, a més de Mataró, Sabadell, i properament ho farà Manresa. Aquest web connecta proveïdors perquè treballin conjuntament, i de moment ja té 262 empreses donades d’alta. 

La trobada d’avui ha servit per reafirmar les principals línies de treball de l’associació, que passen per actuar com a lobby davant de les institucions europees en tot allò que afecta la regulació del sector, i per donar suport a les empreses. En aquest sentit, els assistents a la reunió han apuntat que cal impulsar accions per reforçar la petita i mitjana empresa (PIME), majoritària en el sector. També s’ha remarcat que cal fer una aposta decidida pels emprenedors del sector tèxtil, inspirant-se en països com Suècia, amb una gran experiència en aquest àmbit. La digitalització, per altra banda, és una línia d’actuacions per reforçar i posar en valor el passat tèxtil.

Tots els socis d’ACTE estan treballant els projectes que presentaran als Plans de competitivitat i especialització territorials (PECT’s), que  s’emmarquen en les anomenades Estratègies Nacionals i Regionals per a l’Especialització Intel·ligent (RIS3). En el cas de Mataró, la idea és que aquests ajuts ajudin a posar en marxa un ambiciós pla d’especialització en tèxtil tècnic, aprofitant la presència d’un centre tecnològic amb àmplia experiència (Eurecat, l’antiga Cetemmsa) i d’un teixit productiu important.

El professor Marcos Faúndez participa en el programa “Quèquicom” del Canal 33

$
0
0

El professor Marcos Faúndez, director de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, ha participat en el capítol “Llegir la mà” del programa Quèquicom que es va emetre ahir a la nit al Canal 33. El capítol es centra en descobrir com les contribucions del matemàtic i científic Alan Turing permeten que les matemàtiques ajudin a llegir millor la mà. Per altra banda, també explica com la mà és una titella de músculs que, al seu torn, són una titella del cervell.

La participació de Marcos Faúndez, a partir del minut catorze aproximadament, en el capítol “Llegir la mà” és en qualitat d’expert ja que un equip de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus ha desenvolupat un mètode que combina les imatges de l’espectre visible, tèrmic i infraroig per conèixer la identitat d’una persona. En aquest sentit, la identificació a partir de la mà és una alternativa menys invasiva i molesta que les tècniques utilitzades per escanejar l’iris, el tret més identificatiu de l’ésser humà. En aquest capítol, el professor i director de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus explica com funciona aquest mètode, que pot identificar una mà d’entre un miler de persones. 

Quèquicom és un programa setmanal de divulgació de la ciència emès per Televisió de Catalunya al Canal 33. Tot i així, el capítol “Llegir la mà” es tornarà a emetre per TV3 el proper dissabte 2 d’abril a les 11:25h.
 


L’empresa Watly engega una campanya de ‘crowdfunding’ per comercialitzar la seva tecnologia

$
0
0

La tecnologia de Watly, empresa amb seu al parc tecnològic TecnoCampus, presenta un sistema pioner de potabilització d’aigua que combina electricitat, connectivitat i aigua potable en un sol dispositiu. El proper 7 d’abril engegarà una campanya de ‘crowdfunding’a través de la plataforma Indiegogo per recaptar fons econòmics per iniciar la comercialització d’aquesta innovadora tecnologia pensada per a les persones que viuen en països en vies de desenvolupament.

Sota el lema “Le’ts unite for clean water”, l’empresa Watly va engegar fa unes setmanes una campanya prèvia per difondre el projecte a través de la plataforma de ‘crowdsharing’ Headtalker, dedicada a difondre missatges a les xarxes socials. Després de pocs dies des del llançament de la pre-campanya, l’empresa ha superat el número de ‘supporters’ previst i ha arribat als 281. El grup de ‘supporters’ està format per cadascuna de les persones que amb compte a les xarxes socials accepta compartir i difondre el missatge d’una campanya determinada a través dels seus comptes. El fundador de Watly, Marco A. Attisani, considera la pre-campanya tot un èxit ja que en un inici estava previst arribar a 250 ‘supporters’.

La tecnologia de Watly presenta una màquina capaç de purificar aigua contaminada de qualsevol tipus sense l’ús de filtres ni membranes sinó que funciona mitjançant l’ús d’energia solar, que permet generar al mateix temps electricitat i connectivitat a Internet. L’empresa va quedar segona en els Premis Creatic del 2013 i al desembre de l’any passat va guanyar un dels premis Corporate Marzotto a Milà (Itàlia), que reconeix la trajectòria d’empreses innovadores. Està previst que Watly presenti el primer ordinador termodinàmic del món el proper setembre del 2016.

El TecnoCampus signa acords solidaris amb tres entitats de Mataró

$
0
0

El passat Nadal, els treballadors de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme (prop de 250 persones entre professorat i personal d’administració i serveis) va escollir tres propostes solidàries amb les quals col·laborar el 2016. Fruit d’aquella votació, avui la presidenta de la Fundació, Dolors Guillén, ha signat un conveni de col·laboració amb cadascuna d’aquestes entitats. Per part de les entitats, els representants en l’acte d’avui han estat: Josep Morgades, president de la Fundació el Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica; Joan Bellavista, president de la Fundació Sant Joaquim; i Pere Lorente, president d’AGIM Mataró.

En el cas de la Fundació El Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica, el TecnoCampus s’ha compromès a actualitzar al llarg del 2016 el portal La Mosqueta, posat en marxa fa anys pel mateix TecnoCampus. La Mosqueta és un portal web amb activitats multimèdia, que té com a objectiu desenvolupar les capacitats motrius, cognitives i comunicatives dels nens i nenes amb necessitats educatives especials. La característica principal és la forma d’accés a les activitats, que es pot fer a través de commutadors i d’un ratolí adaptat en els casos que l’usuari té greus problemes motrius. L'Escola d’Educació Especial l’Arboç de Mataró, gestionada per la Fundació el Maresme, fa un ús intensiu d'aquesta eina, així com altres centres de característiques similars d'arreu de l'Estat.

Les altres dues entitats amb les quals la Fundació TecnoCampus col·laborarà el 2016, mitjançant aportacions econòmiques per al seu funcionament ordinari, són la Fundació Sant Joaquim i AGIM. La Fundació Sant Joaquim és una entitat sense ànim de lucre que gestiona un menjador social al centre de Mataró on se serveixen àpats i des d’on es fa el repartiment d’aliments a persones necessitades. I AGIM  és una entitat que dóna suport personalitzat i grupal a totes aquelles persones que han patit un ictus, malalties neurodegeneratives i discapacitats físiques. Té l’objectiu d’oferir serveis que cobreixin les necessitats detectades de les persones amb diversitat funcional, per a promoure l’autonomia personal i la vida independent, especialment en l’àmbit de la salut, personal i social.

El professor Planells participa aquest divendres a Madrid en la segona edició del fòrum de debat 'Cultura16'

$
0
0

El professor del Grau en Disseny i Producció de Videojocs Antonio José Planells participarà aquest divendres en la segona edició de 'Cultura16', el fòrum de debats sobre creativitat i cultura contemporània. Planells serà un dels ponents de la jornada de divendres dia 8: ‘Videojocs. Creativitat interactiva’. A més de Planells, el col·loqui comptarà amb la presència de Gonzo Suárez, director de Gamelab Academy; Valeria Castro, desenvolupadora i productora de videojocs; i Raúl Rubio, creador i director de videojocs. Santiago Bustamante, director del programa de Radio 3 ‘Fallo de Sistema’, serà l'encarregat de moderar-lo.

Imaxel rep un ajut del ministeri d'Economia i Competitivitat pel projecte Snapprint d'impressió fotogràfica

$
0
0

El Ministeri d'Economia i Competitivitat ha concedit a l'empresa del TecnoCampus lmaxel una ajuda de 67.000€ en el marc del pla Horizon 2020 SME Instrument Phase 1 per desenvolupar un projecte presentat a la Comissió Europea i que gira al voltant de la impressió fotogràfica instantànea en botigues.

Snapprint és una solució innovadora que facilita als usuaris la impressió de les seves fotos en els equips d'impressió professionals de centres fotogràfics o comerços. L'objectiu final és facilitar als usuaris que puguin imprimir amb facilitat els milions de fotos que es prenen diàriament des dels dispositius mòbils, creant per a això una solució tecnològica innovadora basada sobre dispositius mòbils, que sigui fàcilment adoptada per comerços minoristes tals com a tenda de fotos, centres d'impressió, tendes d'electrònica, telefonia i centres comercials.

La Comissió Europea ha concedit a Imaxel el segell d'excel·lència “Horizon 2020 Seal of Excellence” per aquest projecte. El Ministeri d'Economia i Competitivitat d'Espanya ha finançat amb 67.000€ la fase primera d'aquest projecte, que inclou l'estudi de mercat, l'elaboració del prototip i les proves de camp.

Imaxel lab, empresa consolideu i de llarga experiència en el sector de la impressió fotogràfica i personalitzada està preparant la segona fase del projecte que inclou el desenvolupament final de cara a la seva implementació al mercat europeu.

El 13 d’abril, vine a escoltar en directe “El matí i la mare que el va parir”, de Ràdio Flaixbac

$
0
0

El proper dimecres 13 d'abril, de set a deu del matí, tens l'oportunitat de viure l'experiència de la ràdio en directe. El programa "El matí que el va parir", de Ràdio Flaixbac, s'emetrà en directe des de l'Auditori del TecnoCampus. Es tracta del programa líder a Catalunya en la ràdio juvenil, el programa despertador i d’entreteniment amb més trajectòria de Catalunya.

Aquest serà el sisè any que el TecnoCampus acollirà l'emissió en directe del programa. Tot l'equip encapçalat per Carles Pérez prepara actuacions musicals en directe, sorteigs i altres sorpreses. A més, l'acte comptarà amb la participació del grup musical Animal, que va publicar el seu debut discogràfic el 16 de febrer en descarrega gratuïta a través del seu web.

Els grups interessats a assistir-hi poden enviar un correu a comunicacio@tecnocampus.cat.

A què esperes? Vine el dimecres 13 d'abril a l'Auditori del TecnoCampus i escolta "El matí i la mare que el va parir" del Ràdio Flaixbac en directe!

Viewing all 2144 articles
Browse latest View live